Margaux Dietz
Margaux Dietz har förlorat tusentals följare sedan skandalerna. - Foto: Henrik Montgomery/TT Bild.

Så många följare har Margaux Dietz förlorat efter skandalerna

Trappvideon och blackface-bilderna blev en dyr historia för Margaux Dietz. Inte bara gick hon miste om annonsörer och samarbeten. Hon förlorade även tusentals följare på Instagram.


Det var i november 2022 som ett klipp från en av Margaux Dietz vloggar började spridas på sociala medier. Klippet visade hur en blodig, utslagen man låg och sov utanför hennes dörr.

I klippet hörs Margaux säga:

– Kom, kom, ni måste kolla genom brevlådan. Jag har låst dörren och vi ska ringa polisen. Det är nån som sover här. Det går inte att öppna dörren för att någon ligger och sover här, haha.

Margaux Dietz möttes av massiv kritik efter sin trappvideo.

Tillsammans med sonen så smög Margaux runt, petade på mannen och skrattade. Sedan ringde Margaux sin personliga tränare Boris för att be om råd.

– Det ligger alltså en man utanför min ytterdörr, blodig. Han är inte sönderblodig, han är lite blodig och blåslagen, hörs Margaux säga i samtalet. Boris tycktes uppmana Margaux att ringa polisen.

Den så kallade "trappvideon" blev startskottet för en storm kring Margaux Dietz. Hon förlorade flera samarbeten och annonsörer, och efter att ha gått ut med en ursäkt valde Margaux Dietz att ligga lågt ett par veckor.

Men kring julen 2022 så gick Margaux ut och meddelade att hon medverkade i en SVT-dokumentär med titeln "Kan vi förlåta Margaux?". Där gav hon sin syn på det drev hon befunnit sig i efter trappvideon.

Margaux Dietz. Bildkälla: Stella Pictures.

Nyheter24 kunde avslöja Margaux Dietz blackface-bilder

I januari 2023, bara några veckor efter att trappvideon spridits, kunde Nyheter24 avslöja att Margaux Dietz har festat målad med blackface.

Flera bilder visade hur Dietz år 2009 festade i Saltsjöbaden målad med blackface. Kort efter Nyheter24:s avslöjande kunde även Expressen gå ut med att hon i samband med blackface-festerna använt n-ordet på Facebook.

Margaux Dietz målad i blackface.
Margaux Dietz är den enda personen på festen som är målad med blackface.
Margaux Dietz med blackface på en fest i Saltsjöbaden.

Före skandalerna så var Margaux Dietz en av Sveriges mest hyllade influencers, men efter trappvideon och blackface-bilderna så förlorade Margaux både samarbeten och pengar – hur mycket kan du läsa om här.

Men det är inte bara i plånboken som skandalerna har lämnat synliga spår. Även på Instagram har Margaux följarantal minskat sedan skandalerna och de efterföljande dreven.

Socialblade har statistik över hur många som följer och avföljer influencers

Nyheter24 har med hjälp av tjänsten Socialblade kartlagt hur många följare som Margaux Dietz har förlorat på Instagram sedan november 2022, då trappvideon började spridas, fram till i juli 2023. 

Socialblade är en tjänst som för statistik över hur många som följer och avföljer konton på bland annat Instagram, Twitter och Youtube.

Allra flest följare förlorade Dietz i november i fjol, men tappet fortsatte in i december. I januari, när blackface-bilderna spreds, så förlorade hon återigen tusentals följare.

På Socialblade kan man se exakt hur många som avföljt Margaux Dietz – månad för månad. Bildkälla: Socialblade, Stella Pictures. Bilden är ett montage av Nyheter24.

Totalt har Margaux Dietz förlorat 44 882 följare sedan sina skandaler.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!