Margaux Dietz
Margaux Dietz har förlorat en hel del pengar efter sina skandaler. - Foto: Stella Pictures, Henrik Montgomery/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så mycket pengar har Margaux Dietz förlorat efter skandalerna

Trappvideon och blackface-bilderna blev en dyr historia för Margaux Dietz. Nu står det klart hur mycket pengar hon har förlorat sedan skandalerna.


Det var i november 2022 som ett klipp från en av Margaux Dietz vloggar började spridas på sociala medier. Klippet visade hur en blodig, utslagen man låg och sov utanför hennes dörr.

I klippet hörs Margaux säga:

– Kom, kom, ni måste kolla genom brevlådan. Jag har låst dörren och vi ska ringa polisen. Det är nån som sover här. Det går inte att öppna dörren för att någon ligger och sover här, haha.

Klippet visar hur Margaux och hennes son smyger ut från sin ytterdörr med mobiltelefonerna i högsta hugg. De petar på mannen och skrattar. Till klippet är det tillagt roliga ljudeffekter.

Margaux Dietz möttes av massiv kritik efter sin trappvideo.

Margaux ringer sedan sin personliga tränare Boris för att be om råd.

– Det ligger alltså en man utanför min ytterdörr, blodig. Han är inte sönderblodig, han är lite blodig och blåslagen, hörs Margaux säga i ett samtal. Boris tycks uppmana Margaux att ringa polisen.

Den så kallade "trappvideon" blev startskottet för en storm kring Margaux Dietz. Hon förlorade flera samarbeten och annonsörer, och efter att ha gått ut med en ursäkt valde Margaux Dietz att ligga lågt ett par veckor.

Men kring julen 2022 så gick Margaux ut och meddelade att hon medverkade i en SVT-dokumentär med titeln "Kan vi förlåta Margaux?". Där gav hon sin syn på det drev hon befunnit sig i efter trappvideon.

Margaux Dietz festade målad med blackface

I januari 2023, bara några veckor efter att trappvideon spridits, kunde Nyheter24 avslöja att Margaux Dietz har festat målad med blackface.

Margaux Dietz med blackface på en fest.
Margaux Dietz är den enda personen på festen som är målad med blackface.
Margaux Dietz med blackface på en fest i Saltsjöbaden.

Flera bilder visade hur Dietz år 2009 festade i Saltsjöbaden målad med blackface. Kort efter Nyheter24:s avslöjande kunde även Expressen gå ut med att hon i samband med blackface-festerna använt n-ordet på Facebook.

Så mycket pengar har Margaux Dietz förlorat efter skandalerna

Nu visar det sig att de många skandalerna har blivit en kostsam historia för Margaux Dietz. Bloggbevakning har gått igenom siffrorna i Margaux Dietz olika bolag.

Margaux Dietz. Bildkälla: Christine Olsson/TT Bild

Bolaget Margaux Dietz AB Media har sänkt både sin omsättning och vinst. Omsättningen minskade med 92% – 1,8 miljoner kronor – och landade på 139 000 kronor. Rörelseresultatet, alltså företagets vinst före skatter och räntor, gick från en vinst på 1,7 miljoner kronor till en förlust på - 10 000 kronor.

Inte heller Margaux andra bolag Margaux Dietz AB har gjort ett kanonår. Omsättningen har backat med 3,1 miljoner kronor under 2022. Margaux Dietz AB gjorde en vinst med 828 000 kronor.

Margaux Dietz Holding AB har enligt Bloggbevakning alltid haft en omsättning på noll kronor. Rörelseresultatet har gått från -13 000 kronor till - 60 000 kronor. Årets resultat minskade med 81 % och blev 2,6 miljoner kronor, skriver Bloggbevakning.

Här kan du läsa mer om Margaux Dietz – allt om trappvideon, blackface-bilderna, vänskapen med Ebba Busch och kärlekslivet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.