- Foto: Skärmdump/Nyhetsmorgon

David Hellenius kritiseras för märkligt beteende i Nyhetsmorgon

David Hellenius gästade Nyhetsmorgon för att prata om den nya säsongen av Masked Singer. Men så gör han ett inhopp som får tittarna att reagera.


David Hellenius och Pernilla Wahlgren gästade Nyhetsmorgon under fredagen. Detta för att det var premiär för den fjärde säsongen av Masked Singer där Hellenius är programledare och Wahlgren sitter i juryn. I juryn sitter även Felix Herngren, Nour El Refai och Måns Zelmerlöw.

Men innan det är dags för Hellenius att ta plats i soffan så gör han ett märkligt inhopp i ett annat segment av programmet. Vilket får tittarna att reagera starkt.

Pop-duons identiteter läcktes av Aftonbladet

Det som händer i programmet är att Hellenius tågar in när pop-duon Hooja sitter i Nyhetsmorgon-soffan. Han avbryter intervjun för att övertala dem om att ta av sig sina masker. Något som inte går hem hos artisterna. 

2023 avslöjade Aftonbladet popduons identiteter och det gick varken hem hos artisterna eller fansen. Detta ledde till en kritikstorm mot tidningen. Men Aftonbladet försvarar sitt val. 

– Vi ville helt enkelt se att det stämde. Det var i grunden ganska traditionell journalistik kring offentliga personer i nöjesvärlden, säger Martin Schori, Aftonbladets ställföreträdande ansvarig utgivare, till SVT.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion

Tittarna reagerar starkt 

Tittarna har kritiserat Hellenius efter hans beteende mot pop-duon Hooja. På Nyhetsmorgons Instagram har kommentarerna strömmat in.

"Så löjligt."

"Pinsamt David. Varför inte samma när Fröken Snusk var där. Pinsamt, korkat och Stockholms avundsjuka."

"Korkat, och inte ett dugg roligt."



Kaos när Nyhetsmorgon drog igång imorse 

Leif GW Perssons totalsågning i Nyhetsmorgon 

Jenny Strömstedt om sorgen: "Grinat i ett dygn"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!