Bachelorette
Felix Almsved var med i både Bachelor och Bachelorette. - Foto: TV4/Emilio Morenatti

Bachelorette-Felix gör reklam för kläder – med hjälp av kriget i Ukraina

Det är fler än en influenser som skitit i det blå skåpet med sina inlägg efter Rysslands invasion av Ukraina. En av dem är Felix Almsved.


Under torsdagen den 24 februari hände det som många kallat det värsta möjliga scenariot: Ryssland gick till storskalig militär attack mot Ukraina. 

Vladimir Putin uppgav i ett tv-sänt tal, den 24 februari, att syftet med invasionen är att demilitarisera landet och att röja undan nazister i vad han kallar den ukrainska "juntan". Detta är Putins nu officiella anledning till varför det är krig i Ukraina. Läs allt vi vet om invasionen här.

Under torsdagen har sociala medier fullkomligt exploderat och människor över hela världen uttrycker sin oro över vad som händer och hur konflikten kommer att arta sig. 

Men i den svenska influensersfären – där har det spretat ordentligt kring hur man tänkt, uttryckt sig och agerat under de senaste dagarna. 

Influensers möter kritik

Under oroligheterna har många influensers valt att dela inlägg kring hur man kan hjälpa till under rådande situation. Några, bland andra Bianca Ingrosso och Kenza Zouiten Subosic anser dock att det hela blivit en tävling där många försöker att samla pluspoäng, jämföra sig samt smutskasta andra istället för att helt enkelt tänka på de som drabbats värst av kriget.

Sanne Josefson fick en hatstorm emot sig efter att ha publicerat en bild där hon gjorde reklam för kläder med orden "En glad nyhet en sorgsen dag" och syftade då på kriget. 

"Goda nyheter på en sorgsen dag"

Och nu har Bachelorette-profilen Felix Almsved gjort samma sak. 

"Läskiga tider med krig och annat"

"Läskiga tider med krig och annat så är de viktigt att inte stänga sig inne med läskiga tankar utan att fokusera på de som får en att må bra, att träna gör mig alltid glad och att göra de i snygga träningskläder gör det hela lite bättre!", skriver Felix följt av en rabattkod. 

En läsare till Bloggbevakning såg det hela och kontaktade tätt därefter företaget och frågade hur de ställer sig till att en av deras ambassadörer gör reklam genom att involvera kriget. 

En läsare till bloggbevakning kontaktade företaget. Bildkälla: bloggbevakning.se

Företaget svarade i sin tur att de ser allvarligt på det hela och kommer att se över detta. Men fortfarande har Felix kvar texten på sin Instagram. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!