Bingo Rimér har uttalat sig nu om påskhelgens upplopp på Instagram.
Bingo Rimér har uttalat sig nu om påskhelgens upplopp på Instagram. - Foto: Claudio Bresciani/Stefan Jerrevång/TT Nyhetsbyrån

Bingo Rimér om upploppen: "En skrämmande samhällsutveckling"

Bingo Rimér befinner sig just nu på en solig semester i Marbella. Samtidigt har påskhelgen präglats av upplopp i flera svenska städer - något som Bingo nu uttalat sig om.
"Det är verkligen helt fruktansvärt" skriver han om kravallerna på Instagram.


Fotografen, entreprenören och medieprofilen Bingo Rimér, 46, är just nu på en härlig solsemester i Marbella tillsammans med flickvännen Julia Franzén, 31 - någonting som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Bingo och Julia. Bildkälla: @juliafranzen.se/Instagram

På sociala medier kan man följa parets semesterdagar med bland annat sol och bad. De har också ätit på Bingos ex Katrin Zytomierskas, 44, terass.

Upplopp i Sverige under påskhelgen

Samtidigt som Bingo och Julia varit på semester i Marbella har det under påskhelgen även skett våldsamma upplopp och kravaller runt om i svenska städer. Detta i samband med att den danska politikern Rasmus Paludan fått tillstånd att hålla allmänna sammankomster med avsikt att bränna exemplar av Koranen, något som det går att läsa mer om här.

Upplopp i Norrköping. Bildkälla: Stefan Jerrevång/TT

Bingo Rimér uttalar sig om kravallerna - “Helt fruktansvärt”

Bingo Rimér har nu uttalat sig på Instagram om upploppen runtom i landet. Han skriver att han efter dottern Novas födelsedagsfirande nu börjat leta efter flygbiljetter hem, men att det efter pandemin är svårt att "hitta vettiga flygbiljetter". 

"Men just nu är jag nog hellre strandsatt i Marbella än i Sverige faktiskt. Jag har följt flera nyhetsuppdateringar om alla kravaller i Sverige och det är verkligen helt fruktansvärt. Jag tycker det är förfärligt att våra svenska politiker inte har lyckats att se till att den svenska poliskåren har dom resurser som krävs för att inte riskera att bli dödade av stenkastande upprorsmakare. Hemskt att se och det är verkligen en skrämmande samhällsutveckling. Så mycket ilska och frustration" skriver Bingo Rimér i ett inlägg på sin Instagram och fortsätter:

"Men hur ska vi få en förändring i Sverige om de som idag söker sig till politiken bara vill bli kända och göra karriär. Man vill ju inte längre göra skillnad. Det är säkert många politiker som tänker att det är försent eller lönlöst att skapa ett bättre samhälle. Allt är redan åt fanders och flera år av felaktiga beslut kommer bli för svårt att repetera. Tänk om det verkligen är kört? Så kände jag när jag såg alla filmer med brinnande polisbilar. Sverige är nog kört. Man kanske kan göra om Jämtland till ett eget land och flytta tid med hela familjen. Vad känner du?"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!