Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära artister.
Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära artister. - Foto: Christine Olsson/TT och Maja Suslin/TT

Därför har Niklas Strömstedt en guldtand: "En del av mig"

Niklas Strömstedt är en av Sveriges allra mest folkkära artister. Men hur mycket vet du egentligen om hans liv utanför scenen? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Strömstedt.


Niklas Strömstedts ålder – hur gammal är han?

Niklas Strömstedt föddes den 25 juli 1958, vilket innebär att han fyller 66 år under sommaren 2024.

Niklas Strömstedts längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Niklas Strömstedts längd. Enligt Svensk Dam är Niklas Strömstedt 181 centimeter lång. 

Niklas Strömstedts låtar – när kom "Om"?

Niklas Strömstedt har en gedigen låtkatalog och ligger bakom flera hits, däribland "Om" från 1990. Andra kända låtar av Niklas Strömstedt är till exempel:

  • "En kvinna och en man" (1989)
  • "Sista morgonen" (1989)
  • "Oslagbara" (1992)

Vilka låtar har Niklas Strömstedt gjort med GES?

Tillsammans med Anders Glenmark och Thomas "Orup" Eriksson utgör Niklas Strömstedt trion GES som bland ligger bakom hits såsom "När vi gräver guld i USA", "En jävel på kärlek" och "Stanna världen en stund". 

Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

När gifte sig Niklas Strömstedt med Jenny Strömstedt?

Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt blev ett par 2008 och år 2012 gifte sig paret inför drygt 120 gäster i Trosa.

– Vi är oerhört glada över att vi har fått Jenny och hela hennes familj, sa artistens mamma Margareta Strömstedt, som gick bort i mars 2023, till Aftonbladet då.

Steffo Törnquist anklagar Jenny Strömstedt för att ha ljugit: "En jävla löjlig fejkstory"

När var Niklas Strömstedt gift med Efva Attling?

Mellan 1985 och 1995 var Niklas Strömstedt gift med smyckesdesignern Efva Attling. I Tomas Andersson Wijs podcast "Hundåren" har Strömstedt berättat att Attling var otrogen med artisten Eva Dahlgren, som hon senare gifte sig med.

– Vi kände ju Eva Dahlgren båda två, vi hade umgåtts med henne i flera år, berättade Strömstedt då och fortsatte:

– Som det är i relationer, det kan ta slut och kärleken kan ta slut. Efva och jag hade varit ihop i femton år. Vi hade fått två barn och vi växte ifrån varandra, det var inte mer än så. Det tog slut, och då är det inte så konstigt att man vänder sig till någon annan.

När var Niklas Strömstedt tillsammans med Agneta Sjödin?

Kort efter skilsmässan från Efva Attling hittade Niklas Strömstedt kärleken igen – denna gång i programledaren Agneta Sjödin. Paret gick skilda vägar 2001. 

När var Niklas Strömstedt ihop med Kattis Ahlström?

Efter äktenskapet med Efva Attling var Niklas Strömstedt i en relation med programledaren Kattis Ahlström. I februari 2004 bekräftade Ahlström, i en intervju med Aftonbladet, att paret förlovat sig. År 2006, innan det hann ringa några bröllopsklockor, tog relationen slut.

I Emil Perssons podcast "Fördomspodden" har Strömstedt reflekterar varför han i stort sett bara dejtat kända kvinnor.

– Vad de har gemensamt, de flesta av dem, är att de är självständiga och självgående och det är väl det som har varit attraktivt tycker jag, sa han då. 

Har Niklas Strömstedt barn?

Niklas Strömstedt har tre barn: sönerna Adam Strömstedt och Simon Strömstedt, som han fick tillsammans med Efva Attling, och dottern Maja Kristina Strömstedt, som han fick ihop med Agneta Sjödin. 

Vem är Niklas Strömstedts son Adam Strömstedt?

Adam Strömstedt och Maja Kristina Strömstedt. Foto: Stella Pictures

Niklas Strömstedts äldsta son Adam Strömstedt är, enligt Svensk Dam, grafisk formgivare. Under 2022 meddelade en stolt Efva Attling att Adam fått en liten son.

Vem är Niklas Strömstedts son Simon Strömstedt?

Simon Strömstedt och Niklas Strömstedt. Foto: Anders Wiklund/TT

Simon Strömstedt är låtskivare, som jobbat med bland andra Måns Zelmerlöw och Otto Knows, med stort intresse för design och inredning. 

– I sexan fick vi spela in en kort video där vi skulle berätta var vi är om tio år. Jag sa att jag kommer att gå på designskola i London. Jag ritade kläder och sydde om secondhand-plagg. Mode har alltid funnits där och när jag upptäckte inredning blev det ytterligare ett sätt att uttrycka mig på, har han berättat för Residence Magazine tidigare.

Vem är Niklas Strömstedts dotter Maja Kristina Strömstedt?

Maja Kristina Strömstedt. Foto: Anders Wiklund/TT

Maja Kristina Strömstedt är artist och låtskrivare. 

– Jag skrev min första låt när jag var sju år. Jag hade väl ingen karriärplan då, men jag har alltid älskat musik och drömmen har alltid varit att hålla på med musik. Men det är klart att jag blir ihopkopplad med pappa och det är en utmaning på många sätt. Folk kommer med åsikter, men det har aldrig varit något som har gjort att jag inte har velat ägna mig åt musik, har hon sagt om karriärvalet till Aftonbladet.

Vad har hänt med Niklas Strömstedts tand?

Har Niklas Strömstedt en guldtand? Jajamen, det har han. När artisten svarade på frågor i en Aftonbladet-chatt förklarade han guldtanden så här:

"Jag spelade hockey för ca 30 år sedan och åkte med tänderna rätt ner i isen."

Mer specifikt fick Strömstedt guldtanden när han var 13 år. 

– Då fick man guld. Sedan har jag frågat min tandläkare om jag ska byta till en vit. "Finns det någon praktisk betydelse?" Då har han sagt "inte ett dugg. Jag tycker du ska behålla din guldtand. Det är en del av din personlighet". En del av mig, sa han i Fördomspodden 2022.

Vad heter Niklas Strömstedt på Instagram?

På Instagram hittar du Niklas Strömstedt under namnet @poptonten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!