Jamie Waylett, som spelade Vincent Crabbe i "Harry Potter"-filmerna, dömdes till fängelse.
Jamie Waylett, som spelade Vincent Crabbe i "Harry Potter"-filmerna, dömdes till fängelse. - Foto: Diane Bondareff/AP/TT och Stella Pictures

Harry Potter-skådisen oigenkännlig – efter tiden i fängelse

Skådespelaren Jamie Waylett blev känd som Vincent Crabbe i "Harry Potter"-filmerna. Men sedan dess har mycket hänt, enligt Daily Mail.


Böckerna och sedermera filmerna om trollkarlen Harry Potter tog en hel värld med storm och blev startskottet för huvudrollsinnehavarna Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watsons framgångsrika skådespelarkarriärer.

Radcliffe är just nu högaktuell på Broadway, medan Grint nyligen syntes i tv-serien "Servant". Watson, som bland annat medverkade i "Colonia" (2015) och "Skönheten och odjuret" (2017), valde att sluta med skådespeleriet 2021.

Men för vissa av skådisarna i "Harry Potter"-filmerna blev det ingen vidare karriär därefter.

Sällsynt Harry Potter-bok såld för 145 000 kronor

Jamie Waylett dömdes till fängelse

En av de som inte synts varken i tv-rutan eller på vita duken efter succéerna är skådespelaren Jamie Waylett som spelade Draco Malfoys följeslagare Vincent Crabbe

Waylett, som i dag är 34 år gammal, var faktiskt inte ens med i samtliga åtta filmer, utan endast i sex av dem. Anledningen? Han greps och dömdes till samhällstjänst för att ha odlat cannabis i sitt hem år 2009, enligt Daily Mail. 

Tre år senare hamnade han i klammeri med rättvisan igen och han dömdes år 2012 till två års fängelse för våldsamt upplopp i London. 

Bekräftat: Harry Potter blir tv-serie

Harry Potter-skådisen säljer videohälsningar

Men även om Jamie Waylett inte fortsatt på skådisbanan har han, på senare tid, försökt tjäna sig en hacka på rollen som Vincent Crabbe i "Harry Potter"-filmerna.

Waylett finns nämligen tillgänglig via tjänsten Cameo, där människor kan få personliga meddelanden från kändisar – inte gratis dock.

Enligt Expressen kostar ett videomeddelande från den tidigare skådisen drygt 2 200 kronor. 

– Jag är väldigt upprymd över att ha möjligheten att ge folk eller nära och kära i deras liv ett speciellt meddelande, säger han i ett reklamklipp, enligt tidningen

Men den som väntar sig att Waylett ska vara sig lik får tänka om, enligt Daily Mail. 34-åringen har nämligen skaffat skägg och flera tatueringar i ansiktet, vilket han också visat upp på Instagram tidigare.

Läs fler nyheter relaterade till Harry Potter här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!