Harry Potter

Efter releasen 1997 har Harry Potter blivit ett fenomen som få inte känner till. Berättelsen om den föräldralösa pojken som upptäcker att han är trollkar och tillhör en magisk värld har tagit världen med storm. 

De sju böckerna har rekord som den snabbast säljande bokserien genom tiderna och har blivit översatta till 67 språk. Av de åtta filmerna hamnar "Harry Potter och Dödsrelikerna del 2" på åttonde plats i listan över världens mest vinstdrivande filmer.


Författaren J.K Rowling hade svårt att hitta ett förlag som ville ge ut hennes bok och stora förlag tackade nej, till deras stora förtret idag. Bloomsbury som till sist valde att publicera gjorde affären av sina liv.


Med sin stora fanbas har mängder av alternativa slut och händelser hittats på, googlar du kan du hitta allt från snuskiga historier till nya kärleksförhållanden som helt ändrar hur du ser på Harry Potter.


Harry Potter fenomenet har resulterat i allt från upplevelseparker och Hogwarts kursböcker till diverse produkter och senast en pjäs "Harry Potter and the Cursed Child".

6 Aug, 19:24
Filmen "Barbie" har dragit in över en miljard dollar i biljettintäkter globalt, 17 dagar efter premiären. Det är första gången som en film regisserad av en kvinna passerar miljardstrecket.
28 Jul, 10:04
Tvillingbröderna Michael och Danny Philippou har gått från Youtube-spratt till prestigeskräck. "Talk to me" plockades upp av A24 på filmfestivalen i Sundance och har på kort tid blivit superhajpad.
11 Jul, 21:00
En sällsynt första upplaga av J K Rowlings ”Harry Potter och de vises sten” har sålts på auktion för 10 500 pund, motsvarande närmare 145 000 svenska kronor, skriver BBC.
6 Maj, 00:14
Storspelet "Hogwarts legacy" har passerat 15 miljoner sålda exemplar och har dragit in mer än en miljard dollar (drygt 10 miljarder kronor), uppger Warner Bros. Det är mer än de flesta av filmerna i Harry Potters värld.
16 Apr, 10:44
Filmerna om Harry Potter blev allt allvarligare och mörkare men också bättre. Men vad händer när "Harry Potter"-böckerna nu blir tv-serie?Hos fansen finns en het längtan efter att berättelserna ska få ännu mer utrymme och fördjupning.
12 Apr, 21:52
Redan den 3 april läckte nyheten ut, men nu är det officiellt att böckerna om Harry Potter blir tv-serie. Tillkännagivandet kom under Warner Bros Discoverys presentation av den nya strömningstjänsten Max.
4 Apr, 17:10
Enligt rykten från Hollywood kommer Harry Potter att få en egen tv-serie som produceras av Warner Bros, det uppger Bloomberg.
1 Apr, 06:02
De har lusläst Harry Potter-böckerna, granskat filmerna och använt sin egen fantasi. Avalanches spelskapare har byggt magiskolan Hogwarts från grunden i färska "Hogwarts: Legacy"."Vi behövde låta spelare känna sig som Harry Potter gjorde när han först gick runt i skolan – och omedelbart gick vilse", säger Jason Richard, konstnärligt ansvarig.
23 Feb, 11:22
Det finns flera dolda hacks som kan vara avgörande för att ta sig framåt i "Hogwarts Legacy". Nyheter24 listar fem exempel.
22 Feb, 08:48
BBC ber om ursäkt för andra gången i år för oemotsagda påståenden att författaren till böckerna om Harry Potter är "transfobisk", skriver Los Angeles Times.
15 Feb, 21:14
Harry Potter-författaren JK Rowling har kritiserats efter att ha uppfattats som transfobisk. Nu försvarar hon sig i ny podcast.
7 Feb, 19:00
Det är det första stora spelet i Harry Potters magiska universum på mer än ett årtionde.Men i stället för att prata om trollkarlar, häxor och vidunder handlar mycket av förhandssnacket om något annat: Borde spelet bojkottas?
7 Feb, 14:48
Upprörda Twitter-användare till bojkott av "Hogwarts Legacy", som släpps 10 februari. Läs mer på Nyheter24.se.
29 Dec 2022, 10:06
Dialogval, drakar och science fiction – den som gillar rollspel lär få avsätta tid för att hinna med allt under året som kommer.Men det väntar också några andra godbitar i spelvärlden under 2023.
13 Dec 2022, 04:32
ET-dockan som förekom i Steven Spielbergs klassiska film ska säljas, tillsammans med andra minnesvärda föremål från filmens värld.
7 Nov 2022, 06:08
Redan för tre år sedan fick Imelda Staunton reda på att hon skulle ta över rollen som drottning Elizabeth i "The crown".Det var tur det. Hade de sagt att jag skulle börja om en vecka hade jag fått panik, säger skådespelaren till TT.
3 Nov 2022, 20:44
Strumpor, prydnadssaker och färgfragment från målade småstenar – Harry Potter-fansens kvarlämnade souvenirer på en strand börjar bli ett miljöproblem anser en walesisk naturvårdsgrupp.
14 Okt 2022, 18:57
​Skådespelaren Robbie Coltrane som bland annat spelade Hagrid i Harry Potter-filmerna är död. Läs mer på Nyheter24.
16 Nov 2021, 19:26
I "Return to Hogwarts" på HBO Max återförenas Harry Potter-skådespelarna. Men när har tv-specialen premiär, och vilka är med? Nyheter24 reder ut.
15 Aug 2021, 17:12
Skulle du kalla dig själv ett Potterhead? Då är det isåfall upp till bevis. Testa dina kunskaper från Harry Potter-filmerna!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.