Harry Potter

Efter releasen 1997 har Harry Potter blivit ett fenomen som få inte känner till. Berättelsen om den föräldralösa pojken som upptäcker att han är trollkar och tillhör en magisk värld har tagit världen med storm. 

De sju böckerna har rekord som den snabbast säljande bokserien genom tiderna och har blivit översatta till 67 språk. Av de åtta filmerna hamnar "Harry Potter och Dödsrelikerna del 2" på åttonde plats i listan över världens mest vinstdrivande filmer.


Författaren J.K Rowling hade svårt att hitta ett förlag som ville ge ut hennes bok och stora förlag tackade nej, till deras stora förtret idag. Bloomsbury som till sist valde att publicera gjorde affären av sina liv.


Med sin stora fanbas har mängder av alternativa slut och händelser hittats på, googlar du kan du hitta allt från snuskiga historier till nya kärleksförhållanden som helt ändrar hur du ser på Harry Potter.


Harry Potter fenomenet har resulterat i allt från upplevelseparker och Hogwarts kursböcker till diverse produkter och senast en pjäs "Harry Potter and the Cursed Child".

2 Dec, 19:14
Den första brittiska utgåvan av ""Harry Potter och de vises sten" från 1997 ska aktionernas ut. Slutbudet väntas landa på motsvarande 500 000–800 000 kronor, rapporterar BBC.
3 Nov, 06:00
Vintermörkret är här – äntligen ett bra tillfälle att stanna inne och se på tv! Här är tio serier med premiär fram till nyår att hålla koll på. I rollerna: bland annat prinsessan Diana, Robbie Williams och Börje Salming
25 Okt, 21:12
David Holmes var en tonårsgymnast från Essex i Storbritannien när han valdes ut för uppdraget att vara Daniels Radcliffes dubbelgångare och stuntman i den första Harry Potter-filmen.
3 Okt, 15:36
Viss AI, avancerade halvledare, kvantteknik. Särskilt känslig teknik som tagits fram inom EU bör riskbedömas för att undvika att kunskapen om hur den tas fram sprids utanför unionen. Oron gäller Kina, även om ingen ville säga det rakt ut.
25 Sep, 16:00
Skådespelaren Jamie Waylett blev känd som Vincent Crabbe i "Harry Potter"-filmerna. Men sedan dess har mycket hänt i hans liv.
6 Aug, 19:24
Filmen "Barbie" har dragit in över en miljard dollar i biljettintäkter globalt, 17 dagar efter premiären. Det är första gången som en film regisserad av en kvinna passerar miljardstrecket.
28 Jul, 10:04
Tvillingbröderna Michael och Danny Philippou har gått från Youtube-spratt till prestigeskräck. "Talk to me" plockades upp av A24 på filmfestivalen i Sundance och har på kort tid blivit superhajpad.
11 Jul, 21:00
En sällsynt första upplaga av J K Rowlings ”Harry Potter och de vises sten” har sålts på auktion för 10 500 pund, motsvarande närmare 145 000 svenska kronor, skriver BBC.
6 Maj, 00:14
Storspelet "Hogwarts legacy" har passerat 15 miljoner sålda exemplar och har dragit in mer än en miljard dollar (drygt 10 miljarder kronor), uppger Warner Bros. Det är mer än de flesta av filmerna i Harry Potters värld.
16 Apr, 10:44
Filmerna om Harry Potter blev allt allvarligare och mörkare men också bättre. Men vad händer när "Harry Potter"-böckerna nu blir tv-serie?Hos fansen finns en het längtan efter att berättelserna ska få ännu mer utrymme och fördjupning.
12 Apr, 21:52
Redan den 3 april läckte nyheten ut, men nu är det officiellt att böckerna om Harry Potter blir tv-serie. Tillkännagivandet kom under Warner Bros Discoverys presentation av den nya strömningstjänsten Max.
4 Apr, 17:10
Enligt rykten från Hollywood kommer Harry Potter att få en egen tv-serie som produceras av Warner Bros, det uppger Bloomberg.
1 Apr, 06:02
De har lusläst Harry Potter-böckerna, granskat filmerna och använt sin egen fantasi. Avalanches spelskapare har byggt magiskolan Hogwarts från grunden i färska "Hogwarts: Legacy"."Vi behövde låta spelare känna sig som Harry Potter gjorde när han först gick runt i skolan – och omedelbart gick vilse", säger Jason Richard, konstnärligt ansvarig.
23 Feb, 11:22
Det finns flera dolda hacks som kan vara avgörande för att ta sig framåt i "Hogwarts Legacy". Nyheter24 listar fem exempel.
22 Feb, 08:48
BBC ber om ursäkt för andra gången i år för oemotsagda påståenden att författaren till böckerna om Harry Potter är "transfobisk", skriver Los Angeles Times.
15 Feb, 21:14
Harry Potter-författaren JK Rowling har kritiserats efter att ha uppfattats som transfobisk. Nu försvarar hon sig i ny podcast.
7 Feb, 19:00
Det är det första stora spelet i Harry Potters magiska universum på mer än ett årtionde.Men i stället för att prata om trollkarlar, häxor och vidunder handlar mycket av förhandssnacket om något annat: Borde spelet bojkottas?
7 Feb, 14:48
Upprörda Twitter-användare till bojkott av "Hogwarts Legacy", som släpps 10 februari. Läs mer på Nyheter24.se.
29 Dec 2022, 10:06
Dialogval, drakar och science fiction – den som gillar rollspel lär få avsätta tid för att hinna med allt under året som kommer.Men det väntar också några andra godbitar i spelvärlden under 2023.
13 Dec 2022, 04:32
ET-dockan som förekom i Steven Spielbergs klassiska film ska säljas, tillsammans med andra minnesvärda föremål från filmens värld.
1 2 3 4 ... 10