Rapparen Petter slog igenom för den breda publiken 1998 med albumet "Mitt sjätte sinne".
Rapparen Petter slog igenom för den breda publiken 1998 med albumet "Mitt sjätte sinne". - Foto: Gunnar Ask & Stina Stjernkvist/TT

Petter lämnade Stockholm för fruns skull: "Var rätt olycklig"

Rapparen och entreprenören Petter Askergren har fem barn och lever i dag med frun och barnen i Åre. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest på om artisten.


Petters namn – vad heter han egentligen?

Petters fullständiga namn är Petter Alexis Askergren.

Petters ålder – hur gammal är han?

Petter föddes den 25 maj 1974, vilket innebär att han fyller 50 år under våren 2024.

Vilka låtar har Petter gjort?

Petter har skrivit och spelat in flera numera klassiska hiphop-låtar som bland annat ”Vinden har vänt”, ”Mikrofonkåt”, ”Så klart!”, ”Fredrik snortare och Cecilia Synd”, ”Repa skivan” och ”Det går bra nu”. 

Han har även spelat in flera tolkningar från sin medverkan i TV4:s program Så mycket bättre, bland annat ”Stockholm i mitt hjärta” av Lasse Berghagen.

Petter längd – hur lång är han?

Petter är 187 centimeter lång.

Petters föräldrar – hur dog hans mamma?

Petters föräldrar hette Thorsten Askergren och Birgitta Askergren. Mamman avled 2016 på ålderdomshemmet de bodde på, efter en tids sjukdom. Petter skrev då om smärtan han kände efter att ha förlorat personen som stod honom närmast.

”Det är obeskrivligt och smärtsamt när det är min egen mamma. Mitt allt”, skrev han då på sin Instagram.

Endast ett år efter mammans bortgång avled även hans pappa, Thorsten. På sin Instagram skrev han då om när han fick beskedet om pappans död.

”I dag efter lunchen kom samtalet. Sjukt sorgligt. 13 månader efter mamma. Fattar det var tungt att leva utan henne. Svårt att finna meningen med livet efter er kärlek”.

Petters familj – har han några syskon?

Petter har en syster som heter Åsa Askergren.

Petters fru – vem är Michaela Askergren?

Michaela Askergren är entreprenör och driver bland annat parets fjällstugeprojekt Ripmon i Åre, något hon berättat i en intervju med Trust Magazine.

När gifte sig Petter och Michaela Askergren?

Paret träffades i en skidbacke i Åre 2003. Två år senare, 2005, gifte de sig.

2019 medverkade Petter i Så mycket bättre för andra gången och berättade då om kampen för att få livspusslet att gå ihop vilket resulterade i att de flyttade från huvudstaden.

– Min fru var rätt olycklig av att bo i Stockholm för hon hade spenderat ganska stor del av sitt liv i fjällen. Hon har en så otroligt stark dragningskraft till det så jag insåg att jag kommer inte få ihop den här ekvationen, sa han då i programmet. 

Sedan 2015 är familjen bosatt i Åre.

Har Petter barn?

Petter Askergren har fem barn. Tillsammans med frun Michaela har han sönerna Lexus och Ronin samt döttrarna Vita och Belle. Han har dessutom sonen Alfons från en tidigare relation.

Hur gamla är Petters barn?

Alfons föddes 2003 och fyller 21 år under 2024.

Lexus föddes 2006 och fyller 18 år under 2024.

Vita föddes 2009 och fyller 15 år under 2024

Ronin föddes 2015 och fyller 9 år under 2024.

Belle föddes 2017 och fyller 6 år under 2024.

Har Petter ett eget vin?

2013 lanserade Petter sitt egna vin och bubbel under namnet "P.Lex" tillsammans med The Wine Team. Vinerna säljs på systembolaget. 

Har Petter Instagram?

På Instagram hittas Petter under namnet @petteralexis där han delar med sig av tusentals bilder och inlägg till närmare 200 000 följare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!