Lucianoz gör succé på dansbandshimlen.
Lucianoz gör succé på dansbandshimlen. - Foto: Ali Lorestani/TT och Christine Olsson/TT

Så mycket tjänar Lucianoz – gör succé på dansbandsscenen

Lucianoz är en av Sveriges just nu mest folkkära och omtalade artister. Men hur mycket pengar tjänar stjärnan, vars karriär började på Tiktok? Nyheter24 har kikat närmare på saken.


Det var i en video på Tiktok, publicerad av Lucianoz syster Gina, som den numera folkkära artisten sjöng Stefan Borschs låt "Det är ju dej jag går och väntar på".

Och ja, succén var snabbt ett faktum. Videon blev viral och en ny stjärna på dansbandshimlen hade fötts.

– Plötsligt smällde det bara till, producenter och skivbolag hörde av sig från olika håll. Jag skrev skivkontrakt, fick släppa min första singel som blev en hit, och jag fick prova på att sjunga på de stora scenerna. Helt sjukt, jag fick sjunga på Mello, säger Lucianoz i det första avsnittet av TV4-dokumentärserien "Lucianoz - Dansbandsstjärnan från Rinkeby.

Har Lucianoz verkligen tatuerat det vi tror att han har?

Lucianoz högaktuell med ny singel

Förutom att synas i den alldeles egna dokumentärserien på TV4 är Lucianoz högaktuell med låten "Simsalabim". 

– Jag är så glad att äntligen kunna släppa en egen låt, ”Simsalabim” känns helt rätt och jag ser fram emot att få höra vad alla tycker, säger 30-åringen i ett pressmeddelande

Nu svarar Lucianoz på frågan alla undrar: "Jag är..."

Så mycket tjänar Lucianoz

Eftersom framgångarna tycks avlösa varandra för Lucianoz är det också många som är nyfikna på hur det går för artisten på den ekonomiska fronten. Därför har Nyheter24 kikat närmare på just det. 

De senaste uppgifterna som finns att tillgå från Skatteverket visar att Lucianoz hade en fastställd förvärvsinkomst på 40 500 kronor under 2022, vilket alltså är innan han slog igenom på bred front och blev hela Sveriges dansbandsprins.

Men i år har artisten bildat bolag: Lucianoz musik AB och sett till hur karriären inte går annat än spikrakt uppåt kan man nog räkna med en omsättning som heter duga vid kommande bokslut.

Läs alla våra artiklar om Lucianoz här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!