Över Atlanten 2024
Hur gjorde egentligen Anders Öfvergård och gänget? - Foto: Simon Eliasson/TT

Så gick Anders Öfvergård på toaletten i Över Atlanten 2024

I Kanal 5:s Över Atlanten får tittarna följa med ett gäng kändisar som i cirka 20 dagar får kämpa mot vågor, sjösjuka och hemlängtan. Någonting många tittare undrat är hur deltagarna gör när de går på toaletten.


Att segla över Atlanten är kanske inte någonting man lite spontant skriver upp sig på. Att under 20 dagar bo på en båt är ingen dans på rosor och det är många faktorer som gör att ens mående kan skifta från bra till dåligt. 

Därför har Anders Öfvergård ett rött öga i Över Atlanten 2024

Det var därför inte så konstigt att Kanal 5 ansåg att det var en bra idé att låta våra svenska kändisar testa på konceptet. 

I årets upplaga av "Över Atlanten" ser vi Jessica Andersson, Malin Gramer, Anders Öfvergård, Hampus Hedström, Björn Kjellman och Tobias Blom. 

Under resans första dagar har allt gått förhållandevis smärtfritt. Men någon som haft det väldigt jobbigt är Hampus Hedström som bara någon halvtimma efter att ha klivit på båten, drabbades av sjösjuka som vägrade släppa. 

Över Atlanten går på Kanal 5. Bildkälla: discovery+

– Jag har aldrig mått så dåligt fysiskt. Vi hann inte mer än kasta loss och sen kunde jag inte behålla mat, berättade han i en intervju med TT. 

Någon som donat på ordentligt på båten och minst sagt lagt märke till att Hampus inte kunnat dra samma strå till stacken som alla andra är Anders Öfvergård. Anders har donat på ordentligt i både kök och med snickrande på båten 

– Det är ju skönt nu att alla kan hjälpa till, påpekade Anders i köket när Hampus kom ned. 

Kräktes hela vägen "Över Atlanten"

Under programmets gång har Anders fått många goda ord från tittarna som tycker att han varit händig och hjälpsam på båten. Det var även uppskattat när han drog ett litet skämt där han skojade om köttstölden han nyligen dömdes för. Vilket även var uppskattat hos de andra deltagarna som skrattade friskt. 

Ander Öfvergård drog ett litet skämt. Bildkälla: discovery+
"Är det scannat eller?", frågade en av deltagarna. Bildkälla: discovery+

Så går deltagarna i Över Atlanten 2024 på toaletten 

Någonting som tittarna ofta ser är att deltagarna äter bra och har livsnödvändigheter som gör att de klarar sig bra. Men frågan som många ställer sig säsong efter säsong är hur deltagarna går på toaletten, vilket programmets pressansvarig tyckte var lite ironiskt att Nyheter24 frågade om. 

– Toabesöken är inte konstigare än att de går på en av toaletterna som finns på båten, svarar Johan Björck, pressansvarig på Discovery+.

Maria Montazami ryter till mot Mikkey Dee: ”Din idiot!"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!