Leif GW Persson, Erika Persson och Gunilla Persson
Gunilla Perssons dotter Erika tvingades gå mellan när Gunilla fick syn på Leif GW Persson. - Foto: Stella Pictures, Instagram/Erika Persson. Bilden är ett montage.

Gunilla Persson i bråk med Leif GW Persson – dottern Erika fick gå mellan

Gunilla Persson är inte rädd för att sticka ut hakan och säga vad hon tycker om sina svenska kändiskollegor. En person hon inte är stormförtjust i är Leif GW Persson. Nu berättar hon om det oväntade mötet med kriminologen på TV4.


Den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson, 65, är högaktuell som tävlande i Melodifestivalen 2024. Efter att ha legat inlagd på sjukhus i hemstaden Los Angeles så har hon efter mycket om och men lyckats ta sig till svensk mark. 

När hon landade på Arlanda så gjorde hon entré sittande i en rullstol och med ansiktet täckt av ett munskydd.

För Expressen berättade Gunilla att hon fortfarande får svimningsanfall.

– Har fortfarande svimanfall och värst är det när jag reser mig upp, berättade Gunilla för tidningen.

Utöver den sviktande hälsan har Gunilla även fullt upp med den stundande rättegången mot sajten Stoppapressarna.

Allt om Gunilla Persson: Modellkarriären som ung, dottern Erika, sjukdomen och hennes partners

Gunilla Persson. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunilla Persson i bråk med flera svenska kändisar

Att Gunilla Persson är en kvinna med klös i har nog inte undgått någon. Ingen kan ha glömt hennes vilda bråk med Åsa Vesterlund i Svenska Hollywoodfruar – som slutade med att Gunilla skrek att Åsa utsatt henne för ett "mordförsök".

Även Gunilla Persson och Pernilla Wahlgren har under åren rykt ihop.

På sin blogg skrev Pernilla att hon "utvecklat ett hat mot Gunilla som inte är nyttigt för själen". Hon kallade även Gunilla för "ett svin".

"Jag vill bara hoppa in i rutan och tala om för henne vilken vidrig människa hon är!", skrev Pernilla i sin blogg.

Det blev startskottet på ett långdraget bråk mellan Pernilla och Gunilla, och Gunilla sa till Expressen att Pernilla var en "småkändis".

Gunilla Persson anklagar Mauri Hermundsson för "misshandel" efter matförgiftning

Men det senaste storbråket som Gunilla Persson befinner sig mitt i är det med medieprofilen Mauri Hermundsson. 

Det var efter att Mauri besökt Gunilla i Los Angeles för ett tv-inslag som helvetet brakade loss. Gunilla var inte nöjd med hur hon framställdes i tv-programmet och menade att Mauri medvetet försökt förgifta hennes mat. Det senaste budet i den härvan är att Gunilla Persson överväger att stämma Mauri för misshandel för matincidenten.

Det har hänt mellan Gunilla Persson och Leif GW Persson – därför är de ovänner

Det är givetvis inte de kändisar som Gunilla Persson tycks ha något otalt med i vårat avlånga land. När Gunilla och dottern Erika Persson i helgen gästade TV4 för att intervjuas i Nyhetsmorgon så la Gunilla ut ett inlägg på Instagram där kriminologen Leif GW Persson syntes i bild. 

Gunilla Persson och Erika Persson gästade Nyhetsmorgon i TV4. Bildkälla: TV4

Och om vi säger så här – inte heller Gunilla och GW är de bästa vännerna.

Upprinnelsen till osämjan är att Leif GW Persson genom åren har kommenterat när Gunilla Persson hamnat i klammeri med rättvisan. Det handlar bland annat om att försäkringskassan år 2018 vann en stämning mot Gunilla som betydde att hon skulle betala tillbaka cirka 400 000 kronor som hon fått utbetalat från försäkringskassan. Pengar som Gunilla inte tänkte betala.

Leif GW Persson. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

När Leif GW Persson då kommenterade det hela så sa han att Gunilla borde "gripas och åtalas" och att hon "med tanke på flyktfaran får sitta i finkan". GW:s ord gjorde Gunilla fly förbannad. I en kommentar till Aftonbladet sa hon då:

– Att fara med dessa lögner ska han få betala för. Jag kommer att kontakta polisen nu. Mitt mål kommer att vara att få honom att avtjäna ett fängelsestraff för grovt förtal, sa hon då.

Samma år så greps Gunilla av polis i Palm Beach efter att ha misstänkts för att ha stulit ett par solglasögon från lyxbutiken Chanel. När Leif GW Persson kommenterade stöldanklagelserna mot Gunilla så sa han bland annat att han tror att Gunilla stulit förut. Ett påstående som gjorde Gunilla ursinnig.

Stöldanklagelserna mot Gunilla lades senare ner.

Gunilla Persson och Leif GW Persson i Nyhetsmorgon 

Så, vad hände egentligen när Gunilla Persson fick syn på sin nemesis på TV4 i helgen? Jo, på Instagram delar hon med sig av ett klipp där hon syns skrida förbi den kända kriminologen.

"Inte precis de bästa vännerna idag på @nyhetsmorgon @tv4 - ni kanske ser vem det är och som tidigare, några minuter innan, låtsades att han inte kände igen mig. Hade lust och gå fram och prata med honom och ställa honom lite frågor, men Erika kom emellan och fick mig att lova att inte göra det", skriver Gunilla syrligt till klippet på henne och Leif GW Persson.

I kommentarsfältet möts Gunilla av blandade reaktioner från sina följare, där en del undrar varför Gunilla hamnar i så mycket drama med andra människor.

"Finns det någon människa som du inte är osams med? Testa att vara glad och positiv någon gång. Du kan tacka mig efter!"

"Alltid dessa draman….varför?"

"Är det ngn det inte är fel på??"

/
/
Senaste nytt

Hon är Jay Smiths kända syster

1 timme sedan

Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

2 timmar sedan
Vårens mest stjärnspäckade film är här. Förutom megastjärnor som Timothée Chalamet och Zendaya har "Dune: Part two" också blågula inslag. TT har träffat Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson.

"Snälla" "Paradise" flyttar från Viaplay

2 timmar sedan
Viaplay skrotade det "snälla" konceptet i "Paradise". Nu får den nya säsongen i stället premiär på en annan strömningstjänst.

Musikern Georg Riedel är död

2 timmar sedan
Han var en del av de flestas barndom och med "Idas sommarvisa" blev han hela Sveriges – främst alla barns – kompositör. Tonsättaren och jazzmusikern Georg Riedel är död, 90 år gammal.

Gerard Depardieu anklagas för nya övergrepp

idag 04:16
Den franske skådespelaren Gerard Depardieu anmäls på nytt för sexuella övergrepp. Den här gången är det en scenograf som lämnat in en stämningsansökan mot skådespelaren.

George Michael hedras med mynt

idag 02:04
Det brittiska myntverket hedrar den bortgångne brittiske sångaren och låtskrivaren George Michael med ett minnesmynt.