Kronofogden tar barnkläder
Kronofogden tar barnkläder och solglasögon från en känd influencer. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Kronofogden. Bilden är ett montge.

Kronofogden tar barnkläder och solglasögon från känd influencer

Kronofogden har nu gjort en ny utmätning hos den svenske manliga influencern i 30-årsåldern. Tidigare har Kronofogden tagit både en guldlänk från Cartier och en märkesjacka från mannen. Nu har de lagt beslag på bland annat barnkläder.


I januari tidigare i år kunde Nyheter24 avslöja att Kronofogden hade siktet inställt på en svensk, välkänd influencer i 30-årsåldern.

På sociala medier, där den manliga profilen följs av hundratusentals, visar han upp en påkostad livsstil med märkeskläder från bland annat Dior, Louis Vuitton och Gucci. Han syns även ofta i klockor från schweiziska Rolex.

Utöver de dyra kläderna och accessoarerna så lägger mannen ofta upp bilder och videos från shoppingresor han gjort runt om i världen. Men under den dyra ytan dolde sig en helt annan verklighet.

I själva verket hade influencern flera stora skulder. Vintern 2022 så försattes han i personlig konkurs, och i januari tidigare i år så meddelade Kronofogden mannen att de har gjort en utmätning. 

Kronofogden tog då en jacka från ett franskt modehus, till ett värde av 10 000 kronor, och en guldlänk från franska Cartier. Länken hade ett värde av 80 000 kronor.

Kronofogden tog guld och märkeskläder från en svensk influencer. Bildkälla: Kronofogden

Kronofogden tar barnkläder och solglasögon från manlig influencer

Enligt dokument från Kronofogden som Nyheter24 har tagit del av så uppgår influencerns skulder idag till 543 540 kronor.

Nu kan Nyheter24 avslöja att Kronofogden har gjort en ny utmätning, och den här gången har de tagit ett par solglasögon från det franska modehuset Louis Vuitton till ett värde av 5 000 kronor. 

Louis Vuittons flaggskeppsbutik i Stockholm. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

De har också tagit barnkläder i form av ett set bestående av tröja, byxor och väst från det amerikanska märket Ralph Lauren. Barnkläderna har ett uppskattat värde om 1 800 kronor.

Kronofogden har nu tagit både solglasögon och barnkläder från den manliga influencern. Bildkälla: Kronofogden

Barnkläderna var märkta Ralph Lauren, skriver Kronofogden i sitt beslut. BIldkälla: Stella Pictures.

Influencern tidigare dömd för narkotikabrott

Den manliga influencern har inte ett helt fläckfritt förflutet. I fjol greps han misstänkt för narkotikabrott för innehav av 5,07 gram kristall och 0,81 gram kokain. Utöver de drogerna hittade polisen även två dussin dopingpiller och ett par ampuller testosteron.

Influencern erkände brott och dömdes till 75 timmar samhällstjänst. Om fängelse istället hade blivit påföljden så hade straffet blivit två månader, står det att läsa i tingsrättens beslut.

Influencern är tidigare dömd för narkotikabrott. Genrebild på kokain. Bildkälla: Beate Oma Dahle/TT Bild

Han har även dömts för misshandel då han slog en annan man i ansiktet med två knytnävsslag. Han dömdes då till villkorlig dom och dagsböter.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!