Svetlana Gustafsson och Olof K Gustafsson
Svetlana Gustafsson berättar om livet med Olof K Gustafsson – och drömmarna om Sverige. - Foto: Youtube/Real Lokal, Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT Bild

Svetlana om livet med Olof K Gustafsson: "Han är min själsfrände"

Svetlana Gustafsson är gift med Olof K Gustafsson, och paret har en dotter ihop. I skrivande stund sitter Olof häktad, men Svetlana har inte slutat hoppas på att de en dag ska kunna flytta tillbaka till Sverige.


Det var på morgonen den 4 december 2023 som spansk polis tillsammans med agenter från amerikanska skatteverket slog till hemma hos Olof K Gustafsson i Marbella. Teamet slog in dörren, la Olof och hans hustru Svetlana Gustafsson på golvet och handfängslade Olof. 

Därefter gick de under sex timmar igenom huset och beslagtog allt från kontanter, klockor och telefoner.

Sedan dess har Olof K Gustafsson suttit häktad i Spanien, i väntan på en rättsprocess. I en intervju med Svenska Dagbladet berättade han att han riskerar utlämning till USA, och om så blir fallet och hans döms för de brott han står misstänkt för så har han ett långt fängelsestraff att vänta.

– USA efterlyser mig och har begärt mig arresterad via Interpol. De misstänker mig för 35 fall av internationell penningtvätt och 41 fall av penningtvätt. Det extraordinära är att det potentiella straffet är 2050 år i fängelse, sa Gustafsson till Svenska Dagbladet.

Olof K Gustafsson. BIldkälla: Linus Sundahl-Djerf/SvD/TT Bild

Det gör Olof K Gustafsson för Escobar Inc

Svensken Olof K Gustafsson har sedan 2014 suttit som vd i företaget Escobar Inc. Verksamheten går ut på att förvalta knarkkungen Pablo Escobars varumärke, och dennes broder Roberto Escobar står som ägare till företaget.

Pablo Escobars mugshot, tagit i Medellin, Colombia, år 1976. Bildkälla: Stella Pictures.

Olof K Gustafsson om sitt net worth

Hur rik Olof K Gustafsson egentligen är – det är något som det länge spekulerats kring. I en intervju med Nyheter24 berättade han i januari 2023 att han faktiskt slutat räkna sina pengar.

– Jag vet faktiskt inte. När jag inte hade pengar, det var då jag räknade pengar. Jag kommer ihåg när jag var fattig och inte hade någonting. Jag fortsatte räkna pengar när jag började få pengar på rull. Då satt jag med Excelblad och hade den här svenska mentaliteten att jag ville veta min net worth, sa han till Nyheter24 och fortsatte:

– Men sen när jag var typ 20, innan jag började jobba med Pablo Escobar, då gick mitt net worth över ungefär 1,8 miljoner dollar tror jag. Då slutade jag räkna för det blev bara tradigt. Det blev inte så spännande för mig. Så jag vet faktiskt inte hur mycket pengar jag har, sa han då.

Svetlana om Olof K Gustafsson: "Han är stark"

Olof K Gustafsson och hustrun Svetlana träffades i Dubai, och har idag varit gifta i fem år. Deras dotter är idag fyra år gammal. 

I en intervju med Aftonbladet berättar Svetlana att Olof just nu sitter i en isoleringscell, och hon hävdar också att Olof har blivit misshandlad av vakter i fängelset. Detta ska vara anledningen till att Olof K Gustafsson nu börjat med en hungerstrejk.

Svetlana Gustafsson i en intervju med Youtubekanalen Reallokal. Bildkälla:Youtube/Reallokal

Svetlana beskriver livet som en "berg-och dalbana" just nu, men hon ser ändå ljust på framtiden.

– Han är stark och han kommer att kämpa. Situationen känns så klart tuff just nu, men vår familj kommer att klara detta, säger Svetlana till Aftonbladet.

Att Svetlana skulle vara en "golddigger" eller "lycksökerska" är något hon själv förnekar. Svetlana kommer från en välbärgad, rysk familj och har enligt egen utsago "mer än tillräckligt" för att klara sig utan Olofs pengar. 

För Svetlana handlar det om att hon helt enkelt har hittat sin själsfrände, som hon kallar honom. 

– Jag blir mer kär i honom för varje dag som går, säger Svetlana till Aftonbladet.

Villor i pittoreska Ekerö. Hit drömmer Svetlana om att flytta en dag. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

I intervjun med Aftonbladet berättar Svetlana att hon inte längre känner sig trygg i Marbella. Nu drömmer Svetlana om att åka tillbaka till Sverige, och att bosätta sig med familjen – dottern och maken Olof – i Stockholmsförorten Ekerö. Det var där Olof föddes den 14 maj 1993.

– Jag har också förändrats nu. Förut vill jag ha storstad och att det hände saker hela tiden. Nu känner jag att Ekerö vore perfekt. Det är lugnt och tyst och man kan sova ostört, säger Svetlana till Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!