Olof K Gustafsson är vd för knarkbaronen Pablo Escobars bolag
Olof K Gustafsson är vd för knarkbaronen Pablo Escobars bolag. - Foto: Nyheter24 och Twitter/Olof K Gustafsson

Olof K Gustafsson svarar – så rik är han egentligen: "En halv miljon på armen"

Olof K Gustafsson är vd för knarkbaronen Pablo Escobars bolag, och visar upp en minst sagt flådig livsstil i sociala medier. Men det råder skilda meningar om huruvida han faktiskt är en framgångsrik entreprenör – eller om han är en bluff. I en intervju med Nyheter24 svarar han på kritiken.


Det var 2014 som Olof K Gustafsson och knarkbaronen Pablo Escobars bror Roberto Escobar träffades. De började då arbeta tillsammans i företaget Escobar Inc – ett företag som övervakar den döde knarkkartelledarens släktingars intressen. 

Här kan du läsa mer om Olof K Gustafssons fru, förmögenhet och företag

Svenske Olof K Gustafsson är vd för Escobar Inc 

Senare samma år blir Olof K Gustafsson vd för företaget, vars verksamhet i huvudsak går ut på att sälja namnet och att stämma de företag som använder det i olika sammanhang. 

Som vd för knarkbaronen Pablo Escobars bolag har Olof K Gustafsson blivit en omtalad profil. Frågorna kring honom har varit många, dels eftersom hans historia innehåller aspekter som är svåra att bekräfta. 

Olof K Gustafsson om den lyxiga livsstilen: "Gillar inte att flasha för mycket"

Olof K Gustafsson har aldrig redovisat några inkomster i Sverige, men men i sociala medier visar han ofta upp flygresor med privatjets, lyxbilar och dyra klockor. Är hans rika livsstil på riktigt, eller bara en myt? I en intervju med Nyheter24 svarar han på spekulationerna kring hans rikedomar. Hur ställer han sig egentligen till kritiken kring att han är en bluff?  

– Jag gillar inte att “flasha” för mycket, men jag har en halv miljon på handen. Helt ny Rolex Sky-Dweller, går inte ens att köpa i butik. Och jag vet att den finns, men jag sitter inte och bryr mig, säger Olof K Gustafsson. 

Olof K Gustafsson visar upp sin klocka. Foto: Nyheter24

Den svenska entreprenören Olof K Gustafsson har under många år fått stor uppmärksamhet i media. Redan som 17-åring var hans planer att bli dollarmiljardär innan han fyllt 30.

– Jag har varit hatad på Internet mer eller mindre sen när jag debuterade som 16-åring. Då var jag en superlegit tonåring som hade några bolag och gick på Kungsholmens gymnasium, säger han och fortsätter: 

– Redan då hade jag hundratals sidor på Flashback där folk sitter och kritiserar en och hatar en. Men sanningen är den att när ni lider i snön så chillar jag på Bahamas, och när ni åker tunnelbana åker jag Rolls-Royce. 

Svarar på kritiken: "Det är många som kallat mig mytoman"

Olof K Gustafsson tycks med andra ord, enligt egen utsago, ha en hel del pengar. Men att många ställer sig kritiska till hans livsstil rör honom inte ryggen. 

– Det är många som kallat mig både allt från mytoman till att man är tjock, men det spelar ingen roll för mig. Jag är inte här för att söka något från de här följarna eller fansen. Så för mig får de tycka som de vill, förklarar Olof K Gustafsson och fortsätter: 

– Jag framför mina åsikter utan att bry mig eftersom jag inte har något rykte att värna om. Jag jobbar för Pablo Escobars familj och det spelar ingen roll vad media skriver för artiklar om mig. Det går inte att försämra det ryktet. Jag är inte ute efter att få ett bra rykte och gå och jobba på SEB. Det är inte min grej. Jag jobbar åt mig själv och that’s it. 

–När jag sitter i min lyxvilla och kan köpa vad jag vill, kan ha vad jag vill och kan göra vad jag vill, då spelar det liksom ingen större roll. 

Så rik är Olof K Gustafsson – här är hans net worth

Men exakt hur mycket pengar har egentligen Olof K Gustafsson? Det slutade han tydligen räkna för flera år sedan. 

– Jag vet faktiskt inte. När jag inte hade pengar, det var då jag räknade pengar. Jag kommer ihåg när jag var fattig och inte hade någonting. Jag fortsatte räkna pengar när jag började få pengar på rull. Då satt jag med Excelblad och hade den här svenska mentaliteten att jag ville veta min net worth, säger han till Nyheter24 och tillägger: 

– Men sen när jag var typ 20, innan jag började jobba med Pablo Escobar, då gick mitt net worth över ungefär 1,8 miljoner dollar tror jag. Då slutade jag räkna för det blev bara tradigt. Det blev inte så spännande för mig. Så jag vet faktiskt inte hur mycket pengar jag har. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.