Vem tjänar mest pengar i Hov1?
Vem tjänar mest pengar i Hov1? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Stina Stjernkvist/TT

Han tjänar mest i Hov1 – drar in miljonlön

Hov1 är en av Sveriges främsta hiphop-grupper och består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. Men vem av dem har högst lön? Nyheter24 har kikat närmare på saken.


"Hon dansar vidare i livet", "Barn av vår tid" och "Blå". Det är tre av många hits som Hov1 gjort sedan hiphop-gruppen, vilken består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson, bildades år 2015.

Under gruppens aktiva år har de belönats med priser för bland annat "Årets livegrupp" och "Årets konsert" vid Rockbjörnen och blivit utnämnda till "Årets musikgrupp" vid P3 Guld-galan. 

Hov1 gör nya spelningar

Foto: Claudio Bresciani/TT

Allt om Ludwig Kronstrand: Pappa, syskon, Hov1 och exflickvän

Vem tjänar mest pengar i Hov1?

Framgångarna har, med andra ord, avlöst varandra för Hov1, vilket också gett klirr i kassan för de fyra medlemmarna.

Men vem av Ludwig KronstrandNoel FlikeDante Lindhe och Axel Liljefors Jansson tjänar egentligen mest? Nyheter24 har kikat närmare på medlemmarnas inkomster. 

Allt om Noel Flike: Hov1, familj och om han har flickvän

Foto: Magnus Andersson/TT

Han drog in mest pengar i Hov1

Handlingar från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av, visar att det är Ludwig Kronstrand som drog in mest pengar under 2022. Han hade nämligen en fastställd förvärvsinkomst på 1 439 900 kronor och ett överskott av kapital på 227 969 kronor.

Näst mest tjänade Noel Flike som hade en fastställd förvärvsinkomst på 1 450 900 kronor och ett överskott av kapital som landade på 207 875 kronor. 

Med en fastställd förvärvsinkomst på 698 100 kronor och ett överskott av kapital på 454 843 kronor landar tjänar Axel Liljefors Jansson tredje mest.

Minst pengar drog Dante Lindhe in. Hans fastställda förvärvsinkomst låg på 809 800 kronor. Han hade samtidigt ett överskott av kapital på 220 243 kronor. 

Allt om Dante Lindhe: Tatueringar, familj och om han har flickvän

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!