Moa Gammel är en uppskattad skådespelare och regissör.
Moa Gammel är en uppskattad skådespelare och regissör. - Foto: Christine Olsson/TT och Fredrik Sandberg/TT

Allt om Moa Gammel: Make, barn och filmer

Moa Gammel har ett imponerande cv som skådespelare. Men vad vet du om hennes liv utanför vita duken och tv-rutan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Moa Gammel.


Moa Gammel ålder – hur gammal är hon?

Moa Gammel föddes den 6 oktober 1980, vilket innebär att hon fyller 44 år under hösten 2024.

Moa Gammel familj – vad gör hennes föräldrar?

I en intervju med Mama har Moa Gammel berättat att hennes mamma är förskolelärare, medan hennes pappa är journalist. Han har emellertid ägnat majoriteten av sitt arbetsliv till att undervisa i svenska på SFI.

Gammel växte upp i Vasastan i Stockholm, men kände aldrig att hon passade in. 

– Som liten var jag ett barn som inte riktigt trivdes med att vara barn. Jag har alltid känt mig lite utanför mitt sammanhang. Jag växte upp i ett ganska rikt område, men vår familj hade inte så mycket pengar. Vi var absolut inte fattiga, det fanns alltid mat på bordet, men jag jämförde mig med mina klasskompisar som åkte på skidresa till Chamonix varje år. Det har vi aldrig kunnat. Jag kände mig så mycket fattigare och mer utanför än vad jag egentligen var, har hon sagt till Mama

Foto: Henrik Montgomery/TT

Har Moa Gammel syskon?

Ja, Moa Gammel har en yngre bror vid namn Jonatan. Så här sa hon om sin lillebror i en intervju med Elle år 2010: 

– Det är ironiskt att min bror Jonatan, som är fyra år yngre än jag, är så mycket mer mogen och lever ett så mycket vuxnare liv än jag. Han hade hunnit flytta hemifrån, skaffa familj och barn och starta eget företag innan jag knappt hunnit tänka tanken. Jag strular till det och sen får han komma och låna ut pengar, haha. Vi har en väldigt nära relation.

Moa Gammel ingrep när man attackerade barn

Vilka filmer och tv-program har Moa Gammel varit med i?

Moa Gammel har en gedigen karriär i bagaget och har synts i flera uppskattade filmer och tv-program genom åren. Däribland dessa:

  • "Vita lögner"
  • "Sommaren med Göran"
  • "Tommy"
  • "Jordskott"
  • "Irene Huss - Den som vakar i mörkret"

Färre såg svenska filmer på bio i fjol

Ledde Moa Gammel Ufopodden?

Ja, i februari 2017 hade "Ufopodden", med Moa Gammel som programledare, premiär i P3 hos Sveriges Radio. 

– Jag är fascinerad av krocken mellan de spektakulära upplevelserna och de helt vanliga vittnena i Ufopoddens historier. När det utomjordiska möter det allmänmänskliga. Vad leder sådana erfarenheter till i det vardagliga livet? Jag har alltid älskat berättelser inom ramen för sci-fi, fantasy och skräck och jag ville ta dessa vittnesmål på allvar, sa Gammel till Sveriges Radio inför premiären. 

Under våren 2024 medverkar hon i ett tv-program på samma tema: "Ufomysteriet med Felix Herngren" på TV4. 

Felix Herngren jagar ufon i TV4

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Felix Herngrens fru och stora familj – det gör barnen i dag

Har Moa Gammel pojkvän eller make?

Ja, Moa Gammel är sedan 2015 gift med Victor Ginsburg Müller som arbetar inom reklam. Enligt Aftonbladet gifte sig paret på Berns hotell i Stockholm. 

Hur träffades Moa Gammel och Victor Ginsburg Müller?

I en intervju med Mama har Moa Gammel berättat att hon och Victor Ginsburg Müller träffades genom den gemensamma vännen tillika regissören Tarik Saleh.

– Jag hade precis blivit singel och kom förbi när de drack öl. Victor tyckte att jag var en galning och sa till Tarik att ”ge absolut inte mitt nummer till den där jättegalna singeltjejen!”. Ett halvår senare hörde en kompis av sig och berättade att hon var på samma fest som Victor. Jag hade inte tänkt gå ut, men det var något speciellt med den där killen, så jag gick dit. Veckan därpå gick vi på dejt, och efter det sågs vi varje dag. 

Har Moa Gammel barn?

Moa Gammel och Victor Ginsburg Müller har ett barn: sonen Nateo, född 2016. 

Har Moa Gammel Instagram?

Moa Gammel tycks inte ha Instagram i dagsläget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!