Felix Herngren hoppas komma närmare ufogåtans lösning i sitt nya TV4-program. Arkivbild.
Felix Herngren hoppas komma närmare ufogåtans lösning i sitt nya TV4-program. Arkivbild. - Foto: Fredrik Persson/TT

Felix Herngren jagar ufon i TV4

Sanningen finns där ute. Det tror Felix Herngren som ska jaga ufon i en ny TV4-serie. Det har ju blivit något som man faktiskt bara inte kan bortse ifrån, säger han.


Fakta: Skicka in dina ufoberättelser till Felix Herngren

Felix Herngren vill att tittarna ska höra av sig till honom med sina historier om att ha sett ufon. Det går att maila honom med foton och rörliga bilder på ufo@tv4.se

Felix Herngren har länge intresserat sig för oidentifierade objekt och får nu hänge sig åt ämnet. Serien spelas in under hösten och visas efter nyår i TV4.

Människor som har upplevt oförklarliga saker intervjuas och Felix Herngren ska också spela in i USA. Han har bland annat träffat stridspiloter som rapporterat om ufon.

— Det är otroliga historier, säger Felix Herngren.

Ansvar

I somras hölls kongressförhör i USA sedan en visselblåsare hävdat att amerikanska myndigheter inte berättar allt de vet och dessutom har utomjordiska farkoster i sitt förvar. Uppgifterna har tillbakavisats, men det har gjort Felix Herngren extra intresserad.

— Jag tycker att man har lite ansvar som medmänniska att sätta lampan på det här och se vad det är för någonting. Ligger det något i det eller är det bara folks sagor?

Han beskriver sitt eget rymdintresse som enormt.

— Jag har ju alltid varit fascinerad av rymden sedan jag var liten. Sedan har jag gillat science fiction-filmer väldigt mycket och jag älskar teknik och tänker på vad jag kommer att missa för teknik när jag har varit död i hundra år.

Ufoexpert

Felix Herngren hoppas att komma lite närmare gåtans svar under programseriens gång, men han tycker det är viktigt att alla rapporter om ufo undersöks noga och kritiskt. Därför är även den kände ufoexperten Clas Svahn med i programmet.

— Jag slänger mig på det med stor glädje. Däremot så tycker jag att man ska vara lite skeptisk och tänka att det ju kan vara andra förklaringar än att det skulle vara utomjordiska farkoster.

— Men någonting väldigt märkligt är det ju.

TT: Tror du sanningen finns där ute?

— Det är klart den gör! Jag är väldigt nyfiken.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/
/
USA
/