Henrik Schyffert.
1 av 4
Henrik Schyffert. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Henrik Schyffert är aktiv på sociala medier och sätter ofta ner foten mot rasism.
2 av 4
Henrik Schyffert är aktiv på sociala medier och sätter ofta ner foten mot rasism. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Henrik Schyffert har fått polisanmäla mordhot.
3 av 4
Henrik Schyffert har fått polisanmäla mordhot. - Foto: David Sica / David Sica
Henrik Schyffert.
4 av 4
Henrik Schyffert. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz

Henrik Schyffert mordhotad: "De var i min trappgång"

Komikern Henrik Schyffert berättar om hur han mordhotats efter sina inlägg under flyktingkrisen.


Det är i en stor intervju med Dagens Nyheter som Henrik Schyffert, 48, berättar om hur han blivit mordhotad. Henrik har vid flera tillfällen använt sina sociala medier för att sätta ner foten mot rasister, Sverigedemokrater och kvinnohatare. Och några av de mörka krafter han har retat upp med sitt civilkurage har velat hota honom till tystnad.

I en stor intervju med Dagens Nyheter får Henrik frågan om han har blivit räddare. Hans svar ger oss kalla kårar.

– Ja, jag har nog det. Jag försöker släppa det, men under flyktingkrisen gjorde jag inlägg på sociala medier och blev extremt påhoppad av troll. Jag fick polisanmäla mordhot, de var i min trappuppgång och klottrade ”Vi vet var dina barn bor”. Då var det lite läskigt, säger han.

– Men så insåg jag att de är typ 150 personer som är aktiva, och ställer man dem utanför Coop i Katrineholm och låter dem skrika i en megafon är det ju inte så farligt. Men det är läskigt att få den hatväggen mot sig, säger Henrik till Dagens Nyheter.

Henrik förklarar att de som hotade honom nog var besvikna eftersom "en kille från deras lag sade emot dom".

– Som att folk blir så arga när Sven Melander försvarar Zara Larsson. Han är en stor, vit, skånsk, sextioårig man. ”Han borde ju vara med oss!”, säger Henrik till Dagens Nyheter.

Ett svenskt rockband dödshotades efter att de hoppade av en SD-festival. Nu tvingas de ha livvakter. Läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!