Quetzala: Här är mitt nyårslöfte

Nyheter24:s Quetzala Blanco ser fram emot 2013 - året då hon ska bli iskall.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Quetzala

Quetzala Blanco skriver om nöje och kändisar på Nyheter24 och har en blogg här. Hon finns även på Twitter. 

Man kan ju tycka att jag borde lärt mig av mina misstag. Men det har jag uppenbarligen inte gjort, eftersom jag sitter här igen, första veckan in på det nya året, och håller på att bli (mer) mentalsjuk av relationsproblem. 

Än en gång har jag varit för mjuk, öppen och mottaglig. Sänkt garden, släppt stoltheten, sagt att jag älskar, gråtit i 72 timmar. Ni vet, det gamla vanliga och tröttsamma. Så jävla svennigt känns det med kärlek. 

Så nu har jag bestämt mig för sista gången. Vi kan kalla det för nyårslöfte, eftersom det ligger rätt i tiden. Och jag röker inte (man kan ju dö), och jag tränar lagom och jag har absolut inga andra brister eller laster som människa annat än just detta att jag är för fantastisk, rolig och varmhjärtad då. 

Så jag hade lovat mig själv det här vilken dag som helst, nyårslöfte eller inte. 

Jag ska börja jobba med mig själv. Goda nyheter, va? Rena rama egobooståret ska det bli. Om jag ska fortsätta dejta douchebags som trycker anabola, ligger med skitfula strippor bakom min rygg, drar ladd och ljuger om allt konstant så måste jag ju drilla mig själv hårdare för att palla trycket, right? 

Jag ska bli en iskall maskin och när det här nya himla året är över ska jag ha utplånat varje spår av empati, kärlek och omtanke i mig själv. 

Men hur ska man göra då? Eftersom jag bara känner varma och mysiga människor som håller upp dörrar för gamla tanter, låter gravida sitta på bussen och inte slänger batterier i skogen så kan jag ju inte fråga någon kompis hur man blir iskall. 

Jag tror faktiskt att mamma vet, för hon var iskall mot pappa, men nu är hon bortrest så jag får vänta tills hon kommer hem med att fråga. 

Så det slutar med att jag googlar skiten som vanligt. Allt måste man ju göra själv nu för tiden. Knappar in: "How to be ice cold". Happ. 

Efter att ha forskat lite så har jag gjort en sammanställning av de mest matnyttiga tipsen för att bli iskall. Bara att skriva ut den här lathunden och spika upp på väggen. 

1. Acceptera inga ursäkter. Folk säger förlåt bara för att få ett nytt tillfälle att såra och svika en. 

2. Le inte. Ett leende är inbjudande och trevligt – alltså det sista du vill vara. 

3. Hälsa inte. Många människor gillar att bli bekräftade genom en artig hälsningsfras. 

4. Prata med en jämn och lugn röst. Om du pratar med någon som gillar att argumentera – brusa aldrig upp. Som iskall så ska du inte visa några som helst känslor. 

5. I stället för ögonkontakt – stirra över personens axel, alternativt "rätt ut i tomma intet". Silent treatment är också extremt effektivt.

De här förändringarna har trätt i kraft med omedelbar verkan. Min glada falsettröst är snart bortslipad, mina steg är redan tyngre när jag går från jobbet till Riche för kvällens middag, vecken i pannan djupare än någonsin och snart har jag glömt hur det kändes att älska. 

Så, god fortsättning eller nåt...

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!