Sångerskan Mapei (Jacqueline Mapei Cummings) aktuell i TV4 programmet ”Så mycket bättre”.
Sångerskan Mapei (Jacqueline Mapei Cummings) aktuell i TV4 programmet ”Så mycket bättre”. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mapei om Så mycket bättre 2023: "Lite rädd"

I nya säsongen av "Så mycket bättre" medverkar kända artister som Lasse Holm och Dogge Doggelito. Men också "doldisar", som Ellen Krauss – och Mapei.
– Jag har varit lite av ett mysterium, säger den sistnämnda.


Under tio intensiva dagar i juni checkade tolv artister in på pensionat Grå Gåsen på Gotland. Det var dags för inspelningarna av Så mycket bättre 2023.

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med

Mapei om Så mycket bättre 2023: "Utlämnande"

Mapei, som egentligen heter Jacqueline Mapei Cummings, kallar det "det konstigaste jag har gjort".

— Det var väldigt utlämnande. Jag brukar inte berätta så mycket om personliga grejer, men att sitta där var som att umgås med vänner. Det blir väldigt mycket karisma på samma gång med tolv artister och så ska man berätta hela sin livshistoria, säger hon.

Mapei om hemlige pojkvännen: “Förutom allt gnäll…”

Mapei föddes i USA

Mapei föddes i USA och flyttade till Sverige som barn. Hon har haft en brokig karriär och testat flera olika genrer – men alltid sjungit på engelska. Under "Så mycket bättre" bestämde hon sig för att plötsligt byta språk till svenska.

— Det blev mer personligt och var en utmaning för mig. Jag gillar utmaningar och att ändra riktning lite här och där. Jag började med att rappa, sedan sjunga, sedan göra en monolog på Stadsteatern.

TT: Vill du skriva mer på svenska framöver?

— Absolut. Jag vill utforska världar och grejer som inte har gjorts inom svensk musik. Det blir mer skört när jag använder mitt vardagliga språk. Jag har ju bott i Sverige i 30 år och pratar svenska varje dag. Engelskan blev nästan en karaktär till slut.

Allt om Ellen Krauss: Partner, ålder och Så mycket bättre 2023

Mapei om kändisskapet: "Lite rädd för det"

I och med "Så mycket bättre" får ofta tidigare mer okända artister en skjuts in i rampljuset av att exponeras för miljonpublik i TV4. Mapei har en kluven inställning till vad som väntar.

— Jag passar på att ha på mig mjukiskläder och åka tunnelbana nu, för sedan kommer man kanske att bli igenkänd och jag är lite rädd för det. Jag har ju varit lite av ett mysterium förut och har haft några låtar som har varit stora, men inte så många har vetat hur jag ser ut. Men ger man sig in i leken så får man leken tåla, höll jag på att säga.

TT: Hur var det att få se andra tolka dina låtar?

— Jag gillade det. Tänk dig själv att du sitter där och får höra andra hylla dig och din musik, det är lite som att få en egen överraskningsfest.

Mapeis skräckförlossning – födde barn i hallen: "Landar i min byxa"

TT
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!