Lola Akinmade Åkerström är nominerad till en NAACP Image Award för sin nya roman. Pressbild.
Lola Akinmade Åkerström är nominerad till en NAACP Image Award för sin nya roman. Pressbild. - Foto: Jessica Wikström/Harper Collins Publishers

Svensk-nigeriansk författare kan få pris i USA

Den svensk-nigerianska fotografen och författaren Lola Akinmade Åkerström är nominerad i kategorin bästa roman för "Everything is not enough" i NAACP Image Awards.


Priserna, som delas ut av den amerikanska medborgarrättsrörelsen NAACP, ska verka för att hedra skådespelare och projekt som står för mångfald inom konsten. Årets vinnare tillkännages den 11–16 mars.

Nyinspelningen av "Purpurfärgen", som bara fick en Oscarsnominering, har desto större chans att få pris nu. Filmen har nominerats 16 kategorier av NAACP – bland annat för "enastående film". Huvudrollsinnehavarna Fantasia Barrino och Colman Domingo är båda aktuella för priset som årets underhållare, skriver The Hollywood Reporter.

På tv-sidan leder komediserien "Abbott Elementary" med nio nomineringar, följd av "Survival of the thickest" med sju och "Familjen Bridgerton: Drottning Charlotte" och "Snowfall" med sex vardera.

Taraji P Henson, Fantasia Barrino och Danielle Brooks i "Purpurfärgen". Pressbild.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!