Prinsessan Sofia
Under veckan var det franska presidentparet på besök. - Foto: Jessica Gow/TT

Prinsessan Sofia hånas efter middagen med franska presidenten

Prinsessan Sofia var en av de som närvarade på finmiddagen som serverades i Karl XI:s galleri i Kungliga slottets festvåning. Men det var en sak som stal fokus under kvällen.


Det var tidigare i veckan som det franska presidentparet Emmanuel Macron och Madame Brigitte Macron landade på svensk mark för ett statsbesök som sträckte sig över två dygn.

Syftet med statsbesöket är att ytterligare stärka och främja de långvariga, breda och utmärkta relationerna mellan Sverige och Frankrike. Det syftar också till att stimulera fördjupade samarbeten inom områden som innovation och grön omställning samt försvar och säkerhet i närområdet, meddelade Hovet på sin hemsida. 

Prinsessan Sofia visar stora förändringen efter "nakenklänningen"

Den första kvällen bjöds det in till finmiddag som serveras i Karl XI:s galleri i Kungliga slottets festvåning. På plats minglade bland annat en rad svenska ministrar, Jacob Wallenberg, polismästare Linda Staaf och Anna Kinberg Batra som kom i armkrok med maken David Batra. 

Drottning Silvia och Brigitte Macron. Bildkälla: Jessica Gow/TT
Frankrikes president Emmanuel Macron håller ett anförande om säkerhetspolitik på Karlbergs slott. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT
Landshövding i Stockholm län Anna Kinberg Batra och David Batra anländer till Stockholms slott där kungaparet ger en galamiddag för Frankrikes presidentpar. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Men vad bjuder man då ett franskt presidentpar på för mat?

Jo, på menyn under kvällens middag stod: 

Kalixlöjrom Royal på ansjovis- och syrad grädde med gräslök och brynt smör.

Torskrygg med ragu på musslor och persilja, terrin på blomkål, broccoli, dill och jalapeño.

Rensadel med enbär och timjan med glaserade rödbetor, bräserad renlägg och pudding på renblod.

Och som avslutning – hjortron med punsch, Tahitivanilj, kardemumma.

Valet av mat som franska presidentparet bjudits på har mött en del kritik från olika håll. Men en annan sak som stulit fokus – det är Prinsessan Sofias skor. 

Prinsessan Sofias skor sågas

Någonting som det ofta riktas strålkastarljus på är vad vår eleganta kungafamilj väljer att ha på sig en afton som denna. Och gudarna ska veta att det kan kastas både ris som ros. 

Bland annat anklagades Prinsessan Sofia för att ha haft på sig en "nakenklänning" då det vankades statsbesök från Nederländerna.

Nu har hon hamnat i fashion-skottlinjen på nytt – men denna gång på grund av sina skor, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera om. Diskussionerna har ägt rum på Instagramkontot @royalfashionpolice.

Många hade synpunkter på Prinsessan Sofias skor. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Några av kommentarerna. Bildkälla: royalfashionpolice/Instagram

Vad folk anser är felet på skorna?

Jo, många anser att det är själva modellen, andra tycker färgen samt det faktum att hon burit dem tidigare. 

Vi tycker att Prinsessan Sofia såg fantastisk ut. 

Prinsessan Sofia hånas för bilden från Elle-galan: "Mår illa"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!