Stockholm

Prinsessan Sofia visar stora förändringen efter "nakenklänningen"

prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har gjort en helomvändning efter skandalklänningen. Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Pontus Lundahl/TT Bild. Bilden är ett montage.

Prinsessan Sofia möttes av stenhård kritik efter att ha gått på en galamiddag i en – vad en del menade – var en genomskinlig klänning. När det under tisdagen vankades riksdagssupé på det kungliga slottet så hade Sofia gjort en stor förändring.


Läs mer

Under tisdagskvällen arrangerade kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia en riksdagssupé på det kungliga slottet. På plats var riksdagens talmän, regeringen, riksdagens ledamöter samt högre tjänstemän i Regeringskansliet och Riksdagsförvaltningen. 

Sveriges statsminister Ulf Kristersson och Kristdemokraternas Ebba Busch var några av höjdarna på plats.

Ebba Busch valde rött kvällen till ära. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Från kungafamiljens sida var även kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl-Philip och prinsessan Sofia på plats.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på riksdagssupén. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Konsert och lyxmiddag under kvällen

Kvällen inleddes med en konsert, och sedan var det dags för kungafamiljen att hälsa på alla de 480 gästerna. Middagen dukades upp i festvåningen på slottet, och gästerna mumsade i sig läckerheter från en riktigt lyxig meny.

Till förrätt bjöds det på lättrökt regnbåge med dill, forellrom, skum på krusbär, gurka och citronverbena. Därefter fick gästerna hugga in på bräserat vildsvin med svamp och rosmarin och rostad kålcrème.

Sist men inte minst var det dags för dessert, och då serverades gästerna vanilj- och färskostparfait med päron- och ingefärskompott samt karamell smaksatt med kaffe, skriver Kungahuset på sin hemsida. 

Prinsessan Sofia mötte hård kritik efter "skandalklänningen"

Alla medlemmar från kungafamiljen var stiligt klädda kvällen till ära. Kronprinsessan Victoria glittrade som en discokula i en silvrig långklänning från svenska märket By Malina, och hennes mamma drottning Silvia fullkomligen strålade i en safirblå sprakande klänning med spetsdetaljer, designad av Camilla Thulin. 

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia var festligt klädda på slottet. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Men en som hade tonat ner sin annars så festliga stil var prinsessan Sofia...

I mitten av oktober blev prinsessan Sofia väldigt uppmärksammad för en duvblå klänning designad av Ida Lanto. Men efter att prinsparet på Instagram lagt ut bilder på Sofia i klänningen såg prinsparets följare rött. Flera menade då att klänningen var alldeles för genomskinlig.

Prinsessan Sofia i den uppmärksammade klänningen som följarna menade var för genomskinlig. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

"Inte så lämplig, då man ser rakt igenom den. Ser naken ut under. Alldeles för tunn. Och inte alls lämplig för en prinsessa i rampljuset!!!!!!", "Trodde det var reklam för Paradise Hotel" och "Smaklös klänning!" var några starka reaktioner.

Prinsessan Sofia i trendig manchesterklänning från Vampire's Wife

Prinsessan Sofia verkar ha tagit till sig av kritiken, för under tisdagens riksdagssupé bar hon nämligen en grön klänning i tjockt manchestertyg, som kanske inte är ett material man ofta förknippar med glitter och fest.

Sofias klänning är från det trendiga märket Vampire's Wife, och är du sugen på att lägga vantarna på Sofias klänning så blir den din för 10 300 kronor.

Vad prinsparets följare har att säga om prinsessan Sofias manchesterklänning återstår att se...

Prinsessan Sofia på riksdagssupén på slottet, klädd i en klänning från Vampire's Wife. Bildkälla: Stella Pictures.
Prinsessan Sofias klänning kostar lite mer än 10 000 kronor. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild
Kungafamiljen samlad. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.