Gunilla Persson gör succé
Gunilla Persson gör succé i Sverige. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Gunilla Perssons nya succé – större än Victor Leksell

Gunilla Persson gick inte hela vägen till final i Melodifestivalen 2024. Men Gunilla Persson tycks vara här för att stanna. Nu avlöser succéerna varandra för den färgstarka Hollywoodfrun Gunilla – som har lyckats pricka in en stor bedrift.


Att den svenska Hollywoodfrun Gunilla Persson har tävlat i Melodifestivalen 2024 har nog inte kunnat undgå någon. Ända sedan Gunilla Persson satte foten på svensk mark igen så har hon skapat rubriker. 

Från entrén på Arlanda i rullstol till Gunillas uppmärksammade problem med Kronofogden som slutade med att de kom och knackade på dörren till hennes hotellrum för att ta både smycken och märkeskläder. Detta då Gunilla hade en skuld som växt och växt – mer om det kan du läsa här.

Men Gunillas skuld är nu löst och hon har även återfått det som Kronofogden tog i utmätningen.

När Gunilla ställde sig på Melodifestivalen-scenen i Växjö för att under den tredje deltävlingen framföra sitt bidrag I Won’t Shake (La La Gunilla) så var förväntningarna på den favorittippade Gunilla höga. Men det blev ingen finalplats för Gunilla, som gick till semifinal – men åkte ut.

Carolina Norén som leder Svensktoppen på Sveriges Radio var imponerad av Gunilla Perssons prestation. 

I 26 år har hon sett debutanter på scenen – och hon säger att Gunilla verkade säker när hon klev upp där för att repa sin låt.

– Jag har bara tagit tre eller fyra sånglektioner, avslöjade då Gunilla Persson för Svensktoppens Carolina Norén.

Gunilla Persson. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Gunilla Perssons otroliga revansch – topp-placering på Svensktoppen

Trots att det inte blev någon finalplats i Mello för Gunilla Persson så har hon lyckats med en annan bedrift. Hennes Mello-bidrag har nämligen letat sig in på Svensktoppen – och ligger nu på andra plats, tätt bakom Benjamin Ingrossos hit Kite.

Victor Leksell. Bildkälla: Stella Pictures.

Det betyder att Gunilla Perssons I Won’t Shake (La La Gunilla) även ligger före artister som Peg Parnevik, Zara Larsson, Viktor Leksell, Loreen och Fröken Snusk.

Gunilla Persson på Svensktoppen. Bildkälla: Sveriges Radio

Victor Leksells attack mot Gunilla Persson

Att Gunilla Persson nu är större än just Victor Leksell kanske känns extra bra för Hollywoodfrun. I ett över 10 år gammalt inlägg på Instagram har Victor Leksell nämligen kallat Gunilla Persson för "jävla hagga" – något som Stoppa Pressarna då hann skärmdumpa och skriva om. 

Victor Leksell kallade Gunilla Persson för "jävla hagga". Bildkälla: Instagram/Stoppa Pressarna


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!