Något som uppmärksammats i Turkisk och Grekisk media.
1 av 2
Något som uppmärksammats i Turkisk och Grekisk media. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
även Madonna och Britney Spears har delat en kyss på scen.
2 av 2
även Madonna och Britney Spears har delat en kyss på scen. - Foto: AP Photo/Julie Jacobson/Scanpix

Se kvinnornas kyss som upprör i Eurovision

Den finska Eurovisiondeltagaren Krista Siegfrids passade under onsdagens repetioner på att ge sin körsångerska en blöt kyss. Reaktionerna lät inte vänta på sig.


Mer om Krista

27-åriga Krista Siegfrids slog igenom i talangprogrammet "The Voice of Finland". Krista har även medverkat i flera musikaler.

Det är 2013 men fortfarande tycks en kyss två kvinnor emellan uppröra. Något som finska Krista Siegfrids fick uppleva efter att hon i slutet av sitt bidrag "Marry me" under repetionerna i Eurovision gav sin körsångerska Reetta Korhonen en kyss på scen. 

Inga konstigheter kan man tycka - men vare sig Turkiet eller Grekland tycks vara bekväma med kyssen. Det att döma av en turkisk och en grekisk artikel som beskriver hur uppseendeväckande kyssen är. Två texter som nu sprids på nätet.

Enligt nyhetstidningen Yle har det spekulerats i att arrangören EBU kommer att förbjuda sångerskans kyss för att hålla medlemsländerna nöjda. Den kvinnliga kyssen menas bli en svår bit för de tevekanaler som sänder Eurovisionfinalen.

Inget politiskt budskap

När tidningen Yle pratar med en av Kristas andra körsångerskor, artisten Emelie Granvik, så förklarar hon att ingen har försökt stoppa kyssen, och att det inte ligger något politiskt budskap bakom kyssen. 

– Ingen har försökt hindra Krista från att kyssas, säger Granvik till Yle.fi. 

Det trots att Krista själv i veckan sagt till brittiska The Independent att hon med sitt bidrag vill uppmuntra Finland att godkänna en jämlik äktenskapslagstiftning.

Se kyssen här:


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!