Podcasten Wahlgren & Wistam hade intäkter på 7 miljoner i fjol.
Podcasten Wahlgren & Wistam hade intäkter på 7 miljoner i fjol. - Foto: Stella Pictures

Tittarna rasar mot Pernilla Wahlgren – SVT försvarar stjärnans agerande

Pernilla Wahlgren kritiseras för att ha gjort reklam – trots SVT:s reklamförbud. Nu svarar SVT på kritiken.


Pernilla Wahlgren är värd för årets Allsång på Skansen som sänds på SVT, som förbjuder att deras anställda gör egen reklam. Alla programledare för Allsång på Skansen signerar ett avtal som innebär en karensperiod där de inte får göra reklam under tiden som de medverkar i programmet.

– Karensen gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen, säger Haida Jamshidi, projektledare för SVT, till Nyheter24.

Nu rasar tittarna mot Pernilla efter en Instagram-händelse där hon gjorde reklam för podcasten “Wahlgren & Wistam” som hon driver med Sofia WistamCamilla Gervide som driver bloggen Bloggbevakning skrev ett inlägg om händelsen där hon kritiserade SVT:s beslut att låta Pernilla gå emot deras reklampolicy.

I kommentarsfältet taggar folk SVT och kräver svar på hur de ställer sig till att Pernilla Wahlgren gör reklam. Även Bloggbevakning har försökt nå SVT för att få svar, och ställer frågan varför Carina Bergfeldt hamnade i blåsväder när hon uppmanade till donationer till en insamling i ett icke-kommersiellt sammanhang.

“Pernilla verkar fullkomligt och totalt undantagen alla dessa regler vad gäller sin roll som programledare för en av SVT riktiga tungviktare. Alla samarbeten med sitt nya hus har hon försökt skjuta över på sin sambo, men vad gäller podden så försöker hon inte ens…”, skriver Bloggbevakning på Instagram.

Podcast Wahlgren & Wistam har blivit en riktig kassako med en ökning av intäkter på 75 procent från 2021 till 2022, kunde tidningen Influens rapportera i fjol. Duon fick ut fem miljoner efter skatt. Detta skulle innebära att Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam fick ut ungefär 2,5 miljoner kronor var.

Trots att Pernilla Wahlgren har gjort reklam för sin podcast försvarar SVT hennes agerande.

“Gällande din fråga så följer Pernilla de regler som SVT har satt upp gällande sin medverkan i podden. Hon har inte brutit mot några regler”, skriver Haida Jamshidi till Nyheter24.

/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!