Cornelia Gyllborg
Det är en stor förändring som skett i Farmen 2024. - Foto: TV4

Stora förändringen i Farmen 2024 – som tittarna missat

Farmen 2024 är i full rullning och i år har intrigerna duggat tätt. Men någonting som många tittare missat är att det i år skett en stor förändring på gården.


Farmen 2024 är i full rullning och årets säsong har minst sagt varit händelserik. 

Flera deltagare har frivilligt lämnat tävlingen, nu senast var det Desirée Nilsson Mykkänen som efter många om och men lämnade av hälsoskäl. 

– Jag har haft problem med kroppen sedan dag ett och nu känner jag att det inte fungerar längre, sa hon innan hon packade sina väskor och lämnade gården. 

Så är reglerna kring sex i Farmen

Under söndagens ting rördes det sannerligen om i grytan då Per Renström och Alessia Santalucia möttes i kunskap. Tävlingen gick ut på att man skulle snickra ihop en liten hink som man sedan skulle bära vatten i. Den som lyckades fylla på ett plaströr med vatten upp till en viss linje vann. 

Vinnande ur striden gick Per Renström.

Alessia valde då att göra Cornelia Gyllborg till storbonde vilket sannerligen rört upp en del känslor. Bland annat hos Jennifer Valencia som nu funderar på att arbetsvägra. 

Jennifer Valencia går inte ihop med Cornelia Gyllborg. Bildkälla: TV4

– Hon kan ju inte tvinga mig att jobba om jag exempelvis är sjuk? Ellerhur?, sa hon i köket under veckans första avsnitt.

Stora ändringen i Farmen 2024

Men någonting som flugit många tittare över huvudet är den stora förändringen i årets Farmen. Det var nämligen så att när andra kämpen i år skulle välja utmaning så är det två krukor som ställs fram. 

Farmen-profilerna hade frågestund på Instagram – fick bara in sexfrågor

En är kunskap och den andra är fysik. I krukorna finns sedan fyra olika lappar med olika utmaningar. 

Anna Brolin. Bildkälla: TV4

Om två av samma kön ska göra upp i ting så är det bara "kunskaps"-krukan som gäller. Men på en av lapparna i krukan står det "praktiska bestyr" vilket var lappen som valdes när Alessia och Per gjorde upp i veckans ting. 

Därför äter Farmen-deltagarna kattsand

En minst sagt spännande twist!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!