Mikael Tornving är programledare för Jeopardy.
Mikael Tornving är programledare för Jeopardy. - Foto: Stella Pictures

Mikael Tornving om de sämsta förlorarna i Jeopardy: "Tydligt"

Den folkkära programledaren, komikern och skådespelaren Mikael Tornving är den som ställer frågorna i “Jeopardy!”. I den klassiska frågesporten tävlar kändisar mot varandra, och det visar sig att det finns vissa som har svårare att tackla en förlust än andra...


I februari 2024 kom "Jeopardy!" tillbaka i rutan med en ny säsong på Kanal 5 och discovery+. Precis som tidigare är det komikern och skådespelaren Mikael Tornving som axlar rollen som programledare i frågesportprogrammet. 

I “Jeopardy!” tävlar allmänbildande svenska kändisar om en vinstsumma som går till välgörenhet. Och konceptet? Mikael Tornving ger svaren, medan de tävlande ställer frågorna. 

Därför bor Mikael Tornving på 38 kvadrat

Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!"

Den första svenska versionen av "Jeopardy!" hade premiär 1991 i TV4. Då var Magnus Härenstam programledare, innan Adam Alsing tog över stafettpinnen. Många år senare kom den klassiska frågesporten tillbaka i TV8, men då med Pontus Gårdinger som programledare. 

Hon är Pontus Gårdingers nya kärlek – 20 år yngre Schulman-systern

Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!". Foto: Jessica Gow/TT

Det var 2023 som “Jeopardy!” återigen gjorde comeback i tv-rutan, och hade då nypremiär på Kanal 5 och discovery+ med Tornving i spetsen. Sedan dess har programmet lockat en hel drös med kända svenska profiler, så som Anders Lundin, Rickard Olsson, Martina Haag, Alexandra Pascalidou och Gry Forssell

Så hittade Anders Lundin kärleken i SVT-kollegan: "Skrev ett brev som..."

Och precis som tidigare säsonger så kommer vi i 2024 års upplaga få se ännu fler bekanta ansikten i frågesportsprogrammet. I den nya säsongen får tittarna bland annat möta Harald Treutiger, Hanna Dorsin, Thomas Ravelli, Emma Molin, Anders Södergren och Karin Frick

Mikael Tornving om förlorarna i Jeopardy: "Utvecklingsbehov"

När Nyheter24 träffade Mikael Tornving i samband med premiären fick han frågan om det finns någon som varit en lite extra dålig förlorare i programmet, och svaret blev kort och gott följande: 

– Ja. 

Exakt vem eller vilka det rör sig om vill Jeopardy-programledaren inte säga, men han menar att tittarna nog själva kan räkna ut det. Enligt programledaren finns det nämligen vissa tävlande som helt enkelt kan behöva öva på att förlora. 

– Jag tror att tittarna har det ganska klart för sig. De som har sett Jeopardy har en ganska tydlig bild av vilka som är goda förlorare och vilka som är lite sämre förlorare. Vilka som har ett utvecklingsbehov när det gäller att förlora, om vi säger så.

Mikael Tornving om Gunde Svan: "Djävulsk att jobba med"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!