Mikael Tornving
Mikael Tornving har valt att bo på bara 38 kvadrat. - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Därför bor Mikael Tornving på bara 38 kvadrat

​Mikael Tornving gör inte som andra kändisar som köper storslagna sekelskiftesvåningar i Stockholms innerstad. Han har faktiskt gjort precis tvärtom. I en ny intervju berättar han om beslutet att leva på bara 38 kvadrat.


Att kändisar bor flådigt är inte ovanligt. Steffo Törnquist och hustrun Caroline bor på 222 kvadratmeter på Östermalm. Renee Nyberg och David Hellenius har en enorm sexrummare mitt i city på 200 kvadratmeter. Bianca Ingrosso sitter på två lägenheter på Östermalm, där den ena våningen är över 300 kvadratmeter stor.

En del har lämnat Stockholms innerstad bakom sig för att andas frisk lantluft. Mikael Persbrandt och Sanna Lundell trivs på sin 500 kvadratmeter stora gård, och Pernilla Wahlgren och maken Christian Bauer bor i "Villa Wahlgren" på Lidingö som är hela 307 kvadratmeter.

Mikael Tornving om beslutet – därför bor han så litet

Men en kändis som står lite utanför kvadratmeter-hetsen är komikern och skådespelaren Mikael Tornving. I en intervju med Nemo Hedén i podden Nemo möter en vän så berättar Mikael Tornving om sin relation till pengar.

– Pengar har aldrig varit viktigt för mig. Men nu är det det. Då menar jag inte att ha jättemycket pengar. Egentligen har jag varit det alltid, men jag har haft någon slags snobbig inställning till det där. Pengar är trygghet. Jag vet att jag kan betala avgiften till bostadsrättsföreningen och jag kan unna mig lite saker. Jag kan leva ett gott liv, säger Mikael Tornving.

Mikael Tornving. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Att känna sig fri är något som är viktigt för Tornving. Vintern 2022 köpte han en 38 kvadratmeter stor lägenhet i Nacka. I Nemo möter en vän berättar han om anledningen till beslutet.

– Det är så viktigt så jag har valt att flytta till en pytteliten lägenhet just för att ha så låga kostnader som möjligt. Därför att det ger mig oberoende. Om jag vet att de närmaste tre åren kommer jag klara mig ekonomiskt så behöver jag inte göra saker som jag inte har lust att göra, så för mig är pengar frihet. Jag kan säga nej till saker som jag inte känner för. Dyker det inte upp någonting som jag tycker är kul så har jag råd att vänta. Det är jätteskönt, säger Mikael Tornving i Nemo möter en vän.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!