Atle avslöjar den okända olyckan i Hotell romantik.
Atle avslöjar den okända olyckan i Hotell romantik. - Foto: Skärmavbild / SVT

Olyckan som klipptes bort i Hotell romantik: "Ingen säkerhet"

En klättring i Hotell romantik blev inte som planerad, när en deltagare tvingades klättra utan säkerhetslina över ett stup. Nyheter24 har pratat med Atle Johansen, som avslöjar detaljerna som produktionen inte ville visa.


I Hotell romantiks andra säsong fick deltagarna åka på klätteräventyr i en grotta. Det deltagarna inte visste var att klätterteamet var oförberedda, och för Atle Johansen, 67, slutande utflykten med en "nära döden" upplevelse. 

Nyheter24 har pratat med Atle, som berättar om olyckan som inte syntes i tv. 

Hotell romantik-Atle om romansen som inte visades i tv: "Slog gnistor"

Atle i Hotell romantik: "Jag var för tjock"

För Nyheter24 berättar Atle att olyckan var oväntad. Vistelsen på Hotell romantik hade varit fantastisk, och hans uppfattning av produktionens aktiviteter hade bara varit positiv fram till klättringen. 

När de kom till platsen var det flera som oroade sig över det djupa hålet och att klättra på hög höjd. I avsnittet, som sändes på SVT, kunde tittarna se programmets deltagare klättra ner utan problem. Visst var det läskigt, men man såg inte en skymt av en olycka. 

Men verkligheten var betydligt mer dramatisk. Det fanns nämligen en smal passage i grottan som alla behövde klämma sig igenom. För Atle, som inte var lika snärt som de små damerna, var det en omöjlig uppgift.

– Jag var för tjock helt enkelt, så jag kom inte igenom hålet. För att ta mig ut ur grottan behövde jag ta en annan väg, säger han till Nyheter24. 

Marie Louise om uppbrottet med Heikki i Hotell romantik: “Kväver mig”

"Jag hade dödsångest"

Han vägleddes istället till en annan utgång, som för Atle också såg omöjlig ut. För att ta sig ut skulle han behöva klättra cirka 50 meter rakt upp, utan säkerhetslinor, och med ett stup på flera hundra meter under sig. 

– Det var riskfyllt som fan. Det var så brant, det fanns inga säkerhetslinor, ingenting. Jag kände en dödsångest. När jag klättrade skrapade jag upp mig rejält. Jag har fortfarande ärr i dag från såren, säger Atle och fortsätter:

– Klättraren fick klättra under mig för att skydda mig från ett fall, men det var ingen säkerhet alls. 

Dagen innan incidenten hade Atle också besökt ett sjukhus, eftersom han hade drabbats av hög feber. Under morgonen på klätterdagen kände han sig fortfarande lite skakig, men han ville ändå följa med. Atle berättar:

– Jag hade aldrig följt med om jag visste vad som skulle hända.  

Gänget i grottan, innan den dramatiska händelsen. Foto: Skärmavbild/SVT.

Marie Louise om vad hon ångrar i Hotell romantik: "Jag önskar att..."

"Produktionen var så jävla arga"

Atle berättar att klättringen var svår och obehaglig. Under tiden försökte han att skaka av sig rädslan över vad ett snedsteg skulle innebära, men det var inte enkelt. Dödsskräcken tog över. 

Till slut nådde han toppen och kunde omhändertas av produktionen, som var också var rejält omskakade. 

– En i teamet började gråta. Alla var upprörda över det som hade hänt, säger Atle och tillägger:

– Att jag utsattes för det här var inte okej, men det var inte produktionens fel. Produktionen var så jävla arga på klättrarna. De hade ju ljugit. De hade inte sagt sanningen om vad som väntade. 

När Atle tittar tillbaka på händelsen tycker han att de skulle ha hämtat honom med helikopter, men han vill inte lägga någon skuld på SVT:s produktion. Det var ett resebolag som hade gjort fel. 

– Jag skulle aldrig ha behövt klättra uppför den branta väggen, så jag förstår att de inte tog med det här i programmet.

Nyheter24 har hört av sig till produktionen för en kommentar, men de ville inte kommentera. 

En deltagare klättrar ner i grottan. Foto: Skärmavbild/SVT.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Därför behövde Sven-Erik lämna Hotell romantik: "Närmade mig henne"

Marie Louise om Sven-Erik i Hotell Romantik: “Väldigt..."

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Anneli om de hemliga planerna efter Hotell romantik: "Stort"

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!