Kerstin ljög om sin ålder på Hotell romantik.
Kerstin ljög om sin ålder på Hotell romantik. - Foto: Skärmavbild/SVT

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

När Kerstin Stålhammar sökte till Hotell romantik sa hon att hon var 75 istället för 85. Nyheter24 har pratat med Kerstin, som avslöjar varför hon ljög för både produktionen och deltagarna.


När Kerstin Stålhammar, 86, såg ett avsnitt av Hotell romantiks första säsong skickade hon direkt iväg en ansökan till programmet. Det fanns dock ett hinder på vägen, nämligen att hon skulle vara för gammal. Därför gjorde Kerstin vad vilken pigg och äventyrlig 85-åring som helst skulle göra: Hon sa att hon var tio år yngre. 

Nyheter24 har pratat med Kerstin, som avslöjar detaljerna bakom den vita lögnen.

Marie Louise om sexet efter att ha fyllt 69: "Vet vad jag vill ha"

Kerstin i Hotell romantik: "Det är nog"

Till Nyheter24 berättar Kerstin att hon har svårt att sitta still. Bara under förra året var hon på sex träningsresor, och hon har också hoppat fallskärm två gånger sedan hon fyllde 80. 

– Efter att min man gått bort bestämde jag mig för att hoppa fallskärm tillsammans med min dotter och hennes barn. Så fort vi landade sa jag "Jag måste hoppa en gång till". Det var det mest underbara jag varit med om, säger Kerstin. 

Helst hade hon velat hoppa en tredje gång, men det vill inte hennes barn.

– Mina döttrar säger att det är nog nu, de orkar inte följa med en tredje gång. 

Kerstin har hopat fallskräm två gånger efter att hon fyllt 80. Foto: Privat/Kerstin Stålhammar.

Marie Louise om uppbrottet med Heikki i Hotell romantik: “Kväver mig”

"Då hade de ratat mig direkt"

Efter sex år som änka var det en självklarhet för Kerstin att ansöka till Hotell romantik. Under de ensamma åren kände hon nämligen att en pusselbit saknades.

– Under de sista åren som min man levde blev han dålig. Då gnällde han mycket på mig, och ville inte att jag skulle gå ut och träffa mina vänner. Jag blev väldigt dämpad där på slutet, men efter han gick bort har jag sett till att leva fullt ut, säger hon och forsätter:

– Men jag har tänkt att det fattas någonting, så jag sökte till Hotell romantik för att hitta kärleken.

För att komma med i programmet kände Kerstin att det var nödvändigt att säga att hon var 75 år gammal, och inte 85, som hon egentligen var.

I slutskedet av casting-processen ville produktionen prata med henne i ett videosamtal, och Kerstin var tvungen att bekänna sin verkliga ålder. Efter att hon förklarat varför sa produktionen att det var okej, och att de ville ha med henne ändå. 

– Hade jag sagt 85 då hade de ratat mig direkt. Det är så mycket ålderism i samhället, men man kan inte slå alla över en kam när det gäller ålder.

Sven-Erik om sin drömkvinna: “Hon får gärna gilla...”

Kerstin vågade inte säga att hon var 85 när hon sökte till Hotell romantik. Foto: Privat/ Kerstin Stålhammar.

"Det var mitt eget fel"

Under inspelningen var Kerstin också försiktig med att avslöja sin ålder. Hon berättade bara för Anneli Holm, 66, som lovade att inte avslöja Kerstins hemlighet, men tyvärr kom sanningen fram ändå. 

– Anneli höll på att svimma när hon hörde min ålder. Jag föll för henne för att hon var så mysig, men hon kunde inte hålla tyst om det tyvärr. Det var synd, men det var mitt eget fel.

Kerstin tror själv att hennes ålder var ett hinder i programmet, eftersom många män vill ha en yngre kvinna. Hon menar att hon kanske fått mera napp hos karlarna om de inte visste om att hon var 85. 

– Det är jag ute efter att visa, att åldern inte har någon betydelse. Jag vill visa att det finns såna som jag kvar, som kan stå på benen och inte ha ont när man är 86 som jag är nu. 

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Marie Louise om vad hon ångrar i Hotell romantik: "Jag önskar att..."

Sven-Erik om sexet i Hotell romantik: "För gamla för att bli gravida "

Sven-Erik om sexet efter att ha fyllt 70: “Mer fokuserad”

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!