"Husdrömmar" är inne på sin elfte säsong.
"Husdrömmar" är inne på sin elfte säsong. - Foto: Skärmavbild/SVT/Husdrömmar

Det klipptes bort i senaste avsnittet av "Husdrömmar"

I måndagens "Husdrömmar" var det trädgårdsmästarna Joakim och Anna på Tjörn som förverkligade just sina husdrömmar. Men vissa delar klipptes bort.
– Det var skönt, konstaterar Joakim i en intervju med Leva & Bo.


"Husdrömmar" hade premiär redan 2014 och har sedan dess sänts i elva säsonger på SVT. Under den senaste säsongen har avsnitten haft strålande tittarsiffror. 

På måndagarna, då långköraren sänds, har över 800 000 tittare bänkat sig framför programmet, vilket gjort att "Husdrömmar" varit med på tv-toppen flera veckor i rad.

Tv-toppen: Melodifestivalen 2024 sågs av flest

Anne Lundberg och Gert Wingårdh är programledare i "Husdrömmar". Foto: Christoffer Lomfors/SVT

Tittarna reagerar på nya Husdrömmar-avsnittet: "Fy sjutton"

"Husdrömmar" på Tjörn

I den gångna säsongen har tittarna bland annat fått se hur ett tidigare mentalsjukhus blivit till ett kollektiv i Malmö och hur en dalagård i Falun blir till en modern släktgård. 

Och i måndagens avsnitt bar det av till västkusten.

"Anna och Joakim gör gärna tvärtom. När de började leta hus på Tjörn för åtta år sedan letade de först och främst efter en trädgård. De är nämligen trädgårdsmästare båda två. Nu när både trädgård och familj blivit för stora för deras lilla enkelstuga vill de bygga ett stort och fint hus, men det måste anpassas helt efter trädgården. Hur gör man då?", går att läsa om programmet på SVT

Husdrömmar-Marie varnar för vanliga inredningsmisstaget: "Gör tvärtom"

Foto: Albin Sjörberg/SVT

Joakim i "Husdrömmar" om bortklippta scenerna

Under inspelningen ställdes paret inför flera utmaningar och faktum är att flera händelser inte visades i det färdiga programmet. Det avslöjar Joakim i en intervju med Leva & Bo

– De var ganska snälla och klippte bort många små pinsamheter. Vi oroade oss nog för vissa bitar, så det var skönt. Det är mycket känslor i ett husbygge, säger han till tidningen. 

Exakt vilka "pinsamheter" som åsyftas är dock oklart. 

Får man betalt för att vara med i SVT:s "Husdrömmar"?

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!