Flickan fick en brännskada av Mcdonalds varma nuggets
Flickan fick en brännskada av Mcdonalds varma nuggets - Foto: Fredrik Sandberg/Pexels/TT

4-årig flicka fick brännskada av McDonald's nuggets – kedjan får betala skadestånd

En 4-årig flicka i från Florida tappade en McNugget, så den nuddade hennes ben och orsakade en andra gradens brännskada. Föräldrarna stämde McDonald's efter händelsen och nu har domen fallit.


En 4-årig flicka från Florida hade varit på McDonald's med sin familj. Där hade hon fått ett “Happy Meal” med McNuggets i som hon skulle äta i bilen. I bilen råkade flickan tappa en nugget, så den fastnade mellan bilbarnstolen och hennes ben. 

Det visade sig då att nuggeten var så pass het att den orsakade en andra gradens brännskada på flickans ben, vilket NBC 6 rapporterat mer om. 

Flickans föräldrar stämmer Mcdonald's

Flickans föräldrar, Philana Holmes och Humberto Caraballo Estevez, stämde McDonald's och restaurangägaren efter händelsen. Både resturangkedjan och restaurangägaren menade att de inte var skyldiga till det som hänt och att de inte kunde ansvara för händelsen.

Men domaren ansåg att de två parterna misslyckats med att varna folk om de extremt varma nuggetsen, som kunde göra ett barn illa och nu har de dömts.

Flickans föräldrar kände sig tacksamma över domen

Föräldrarna säger sig vara nöjda med domen och hoppas att det inte kommer hända fler barn i framtiden.

– Vi är tacksamma för att Olivias röst blev hörd. Jag är glad att McDonald's nu har vetskapen om deras varma McNuggets och måste sätta en varning på förpackningarna, säger Philana Holmes.

Familjen kommer nu att få skadestånd från båda parterna, men hur mycket kommer att beslutas under sommaren, skriver NBC 6.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!