Trenden "boat jumping" har fått Tiktok att lägga till en varningstext i inlägg på plattformen.
Trenden "boat jumping" har fått Tiktok att lägga till en varningstext i inlägg på plattformen. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Johan Nilsson/TT

Flera ungdomar döda i viral trend – varningen: ”Som att träffa cement”

Att hoppa från motorbåtar i hög hastighet är inte en särskilt bra idé. Dessvärre har trenden "boat jumping" bidragit till att allt fler ungdomar testar att göra det. Det har resulterat i att fyra ungdomar dött.


Under sommarmånaderna är en av de mer populära aktiviteterna att bada. Men en trend, som varit populär i över två års tid, har nu fått nytt liv och skapat rubriker efter att fyra ungdomar dött i en badolycka i Alabama, USA.

Olyckan inträffade då de testade den populära trenden "boat jumping", som går ut på att du befinner dig på en motorbåt som ökar i hög hastighet, varpå du kastar dig ur i farten. 

Boat jumping-trenden kostar människoliv

Den farliga trenden har inneburit att flera har skadats och nu även dött. När kroppen träffar vattenytan i höga hastigheter kan det vara som att träffa cement. 

En av de personer som ryckte ut till olycksplatsen i Alabama i USA var Kapten Jim Dennis, som var en av räddningsarbetarna. Han har förklarat att de fyra ungdomarna dog omedelbart.

"De fyra som vi ryckte ut till efter att de hoppade av en båt, de hade bokstavligen brutit nacken vilket resulterade i att de dog direkt", sa han till den lokala CBS-kanalen

Risken är inte bara att hoppa i något som kan liknas med cement. Du kan också riskera att bryta ben, komma i kontakt med propellern på båten eller bli överkörd av en annan båt. 

Trenden, som varit viral i omgångar sedan 2020, har inneburit att även sociala medie-plattformen Tiktok valt att lägga in varningstexter, så kallade disclaimer, i de inlägg som visar "boat jumping"-trenden. 

Då står det:

"Deltagande i den här aktiviteten kan resultera i att du eller andra skadas".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!