Hyresgästen la rå kyckling i postfacket och cykelkorgen.
Hyresgästen la rå kyckling i postfacket och cykelkorgen. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Henrik Montgomery/TT

Hyresgästen från helvetet – lade rå kyckling i postluckan

En hyresgäst i Malmö tvingas flytta efter att ha stängt av elen, rökt i trapphuset och använt cykeln samt postluckan som sitt kylskåp. När fiskmåsar skapade sopkaos kring huset fick hyresvärden nog.


Under flera år har har det funnits klagomål mot den 65-åriga hyresgästen, rapporterar Hem & Hyra. Kritiken handlade om att hyresgästen rökt i lägenheten med öppen dörr till trapphuset, rutinmässigt stängt av elen och använt allmänna platser som kylskåp.

På grund av att han stänger av elen fungerar inte mannens kylskåp och han lägger istället kylvarorna på cykeln som brukar stå lutad mot huset, eller sitt postfack. Postlådan har han också vadderat för att den ska hålla kylan bättre. Grannarna menar att mannen förvarar rå kyckling i cykelkorgen och att det drar till sig fåglar och fiskmåsar. 

Så slipper du hyreshöjningen – experten: "Viktigt"

Här har hyrorna höjts mest 2024 – kommunen som toppar listan

Socialen har försökt hjälpa hyresgästen

Med grannarnas klagomål och fiskmås-kaoset som belägg har det nu blivit ett fall för hyresnämnden. Tillsammans med en tolk och socialtjänsten har man försökt hjälpa mannen. 

Mannen har sagt att han inte längre ska förvara mat utomhus, och att han lovar att hålla igång elen, men efter att problemen fortsatt måste han ändå flytta. 

I sommar måste han ha lämnat lägenheten där han bott i över tio år. 

Det vill pensionärer ha nära till där de bor

Så undviker du att bostaden drabbas av mögel – experten: "Man ska inte..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!