- Foto: Isabell Höjman/TT Fredrik Sandberg/TT

Tog emot Swish på Onlyfans – måste betala tillbaka 400 000

En kvinna i 24-års åldern måste betala 400 000 till skatteverket efter att ha fått över tusentals swishinsättningar från en Onlyfans-prenumeration utan att betala skatt.


En kvinna i 24-årsåldern har fått en rejäl skattesmäll efter att ha erhållit tusentals swishbetalningar via den omskrivna plattformen Onlyfans. Nu måste hon betala över 400 000 kronor för att kompensera för inkomsterna som hon inte skattat för. 

Swish stora förändring – börjar gälla i dag

"Bara varit tacksam för det"

Enligt Skatteverkets beslut, som Nyheter24 har tagit del av, har kvinnan fått flest insättningar från Swish, men också bankgirobetalningar och utlandsinsättningar. 

Utredningen gäller, utöver intäkter på olika internetforum, även inkomster på hundratusentals kronor för separat försäljning inom hästnäringen under 2020 och 2021. I bägge fallen menar Skatteverket att det handlar om inkomst av näringsverksamhet. 

Kvinnan har för egen del sagt att hon inte trodde att Onlyfans-inkomsterna var skattepliktiga, eftersom personerna bara visat uppskattning för att hon är snygg och att hon "bara varit tacksam för det".

Trots det slår Skatteverket fast vid att betalningarna inte kan betraktas som frivilliga gåvor, utan istället som en ersättning för en prestation. 

Kvinnan har tagit emot tusentals betalningar via swish. Foto: Jeff Roberson /TT.

8-åring spelade bort 45 000 kronor – får inte tillbaka pengarna

Måste betala över 400 000 kronor för Onlyfans-betalningarna

Myndigheten kräver nu in över 400 000 kronor i moms och skattetillägg av kvinnan. 

Dessutom tillkommer en upptaxering av kvinnans beskattningsbara inkomster med över 750 000 kronor. Hur mycket mer inkomstskatt som ska betalas i reda pengar som en följd av denna höjning framgår dock inte av myndighetens beslut.

Skatteverkets beslut kan överklagas.

Populära spelet anmäls – lurar barn att betala: “Förbjudet”

Linda Skugge säljer använda trosor på OnlyFans: "Lämnar dom på Centralen"

Här är bedragarnas favoritoffer: "Värst utsatta"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!