2016 har varit sjukt...
1 av 3
2016 har varit sjukt... - Foto: TT (Montage)
Roosh............
2 av 3
Roosh............ - Foto: Facbook
Emma blev kontaktad av en främmande kille på Snapchat. Han kunde inte hantera att hon inte var intresserad.
3 av 3
Emma blev kontaktad av en främmande kille på Snapchat. Han kunde inte hantera att hon inte var intresserad. - Foto: Privat / TT

5 helt sjuka händelser från 2016 som vi hoppas aldrig kommer tillbaks

2016 har varit ett minst sagt spännande år. Men mitt i allt dök udda "trender" upp under året. Minns du dem?


2016 har varit ett galet år på många sätt. Med inslag av bisarra händelser, eller "trender", som kikat fram. Varför hände det här och vad tänkte folket egentligen?

1. Idiotiska utmaningar

Internetutmaningar kan vara riktigt kul och verkligen ingenting som borde uppröra. Men frågan är om inte 2016 har visat sitt fula tryne även här.

Facebook

Flera viktutmaningar där man ska visa hur smal man är, utmaningar som kan vara riktigt farliga som att övernatta på Ikea och minns ni killen som höll på att dö efter den beryktade silvertejputmaningen (se bilden ovan)? Keep it cool and stay in school.

2. Clowntrenden

Att skrämmas med clownmasker har varit en grej i många årtionden. Men någonting alldeles särskilt hände där folk klädde sig i clownmasker för att skrämma folk på gatan. Det startade utomlands och blev särskilt uppmärksammat i USA och Storbritannien.

Instagram

Sen kom det ju till Sverige. Linköping är den första dokumenterade staden där clowner började att skrämma folk. Sen spreds det till hela landet. Varför? När Nyheter24 intervjuade några clowner så var det en "spännande sak" att göra.

3. Legalisera våldtäkt

2016 startade med en otroligt konstig händelse – eller ska vi kanske säga med en konstig man? Minns ni Roosh V.?

Facebook

Han hade planer på att hålla möten för heterosexuella män på 165 platser över hela världen. Däribland Sverige. Vad var meningen på mötet? Jo, att sprida kvinnohat och att basha feminister. Givetvis startade massiva protester (vilket så klart är positiv) och mötet fick ställas in. Sen visade det sig att den här mannen inte var så rik som han ville framstå.

4. Hot och hat på nätet

Näthat är ingen ny grej. Men med den digitala utvecklingen blir det svårt att värja sig för nätmobbare. Det är inte bara så kallade "troll" som Nyheter24 bland annat intervjuat för Nätets Mörka Sida, utan riktiga mordhot och kränkande kommentarer som flödat över i folks skärmar.

Privat/TT/Snapchat

Under året har Nyheter24 pratat med flera personer som bland annat fått dödshot för att ha nekat en kille dejt, flera unga tjejer som blivit kallade ord som "fitta", ett barn blev ett mobboffer för rasister på nätet och den stora frågan är – vad är det som händer med världen?

Vi hoppas att 2017 har lite mer chill. Gott nytt p

Glöm inte att ladda ner vår app – från antingen App Store eller Google Play.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var 2016 ett sjukt år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

1 timme sedan
Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.