Reginas liv slogs i spillror efter att hon blev lurad. Nu får hon hjälp av Lyxfällan.
Reginas liv slogs i spillror efter att hon blev lurad. - Foto: Skärmavbild/Lyxfällan/TV3

Regina i Lyxfällan blev kär i bedragare – blåstes på en miljon kronor

Regina träffade den stora kärleken på Instagram, men allt visade sig vara en bluff. Efter att hon hade fört över stora summor pengar insåg Regina att hon blivit lurad. I Lyxfällan åker Magdalena Kowalczyk till Hofors för att reda ut situationen.


Veckans Lyxfällan på TV3 skiljer sig från andra avsnitt i långköraren. Programledaren Magdalena Kowalczyk åker nämligen hem till Regina i Hofors, som under 2022 blev utsatt för ett bedrägeri. 

Regina blev kär i bedragaren Michael på Instagram

Regina trivdes inte i sitt äktenskap, och kom då i kontakt med “Michael” på Instagram. Han var från USA, men sa sig jobba i Yemen som fotkirurg, och Regina blev förälskad i honom. Han överöste Regina med kärlek och komplimanger. 

– Han fick mig att känna mig älskad, och sedd. Jag var jättelycklig under den här perioden, förklarar Regina. 

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

Michael fick Regina att känna sig sedd. Foto: TV3/Lyxfällan

"Skrev att han aldrig skulle ljuga"

Regina, som var upp över öronen förälskad, skilde sig och bodde därefter ensamstående med sina två barn. Efter en tid bad Michael om att få låna 20 000 kronor av Regina för att kunna komma till Sverige. Han menade att han inte hade tillgång till sina pengar så länge han bodde i Yemen, och att han givetvis kommer betala tillbaka.

Michael bad om pengar för att kunna komma till Sverige. Foto: TV3/Lyxfällan

– Han sa att jag skulle få 440 000 dollar insatt på mitt konto, som vi skulle hämta när han kom till Sverige. Han skulle också hjälpa mig att betala mitt huslån. Jag skrev till honom att jag var väldigt osäker, men han skrev att han aldrig skulle ljuga eller lura mig, och att jag skulle lita på vår kärlek, berättar Regina. 

Vid ungefär fem tillfällen bad Michael om att få låna pengar, varpå Regina överförde stora summor till hans konto. 

Lilian har miljonskulder – använde dotterns CSN-pengar: "Jag skäms"

Michael överöste Regina med komplimanger. Foto: TV3/Lyxfällan

Regina i Lyxfällan blev lurad: "Det blev helt svart"

Men när det var dags för Michael att äntligen komma till Sverige, skrev han istället att han fängslats för vapeninnehav vid en mellanlandning på Cypern. Det var då Regina förstod att hon hade blivit lurad. 

– Jag blev helt skakig i kroppen. Hela jorden bara försvann under mina fötter. Det blev helt svart. 

Med facit i hand förstår inte Regina hur hon kunde gå på hans lögner, men menar också att det är viktigt att våga berätta för att andra inte ska råka ut för samma sak. 

Bedrägeriet har gjort att Reginas ekonomi nu är i botten, och hon har inte ens råd att sätta mat på bordet. Hennes son måste till och med ibland åka hem till sin pappa för att äta. 

Tillslut förstod Regina att hon blivit lurad. Foto: TV3/Lyxfällan

Går 16 600 kronor back varje månad i Lyxfällan

När Magdalena tar fram budgettavlan visar det sig att Regina lägger 5 300 kronor på mat varje månad, och 9 300 kronor under övrigt-kategorin. 

Regina har dessutom sex blancolån, varav fem är relaterade till den här mannen. Hon har även några krediter, ett CSN-lån och ett stort lån till sin mamma. Varje månad går 14 500 kronor åt till hennes skulder, vilket innebär att Regina går back 16 600 kronor varje månad. 

Deltagaren Ida riktar stark kritik mot Lyxfällan-experten: "Borde gått därifrån"

Regina går 16 600 kronor back. Foto: TV3/Lyxfällan

Regina gjorde utbetalningar på 1 050 000 kronor till Michael

Regina har överfört stora summor pengar till Michael. Foto: TV3/Lyxfällan

Inom loppet av en vecka under april 2022 skickade Regina över 400 000 kronor till mannen, något hon finansierade genom att ta snabba lån. Sammanlagt gjorde Regina utbetalningar på 1 050 000 kronor till Michael, något som hon finansierade med snabblån. 

Nu är Magdalena osäker om Regina ens kommer ha råd att bo kvar i sitt hus. 

Vill du veta hur det går för Regina? Lyxfällan sänds på TV3 och Viaplay 20.00 på tisdagar.