Magnus Hedberg hjälper Ann-Louise och Micke från Kalix i Lyxfällan
"Jag har sällan sett något liknande", säger Magnus Hedberg. - Foto: Skärmavbild/TV3/Lyxfällan

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

I veckans avsnitt av Lyxfällan åker Magnus Hedberg till Ann-Louise och Micke i Kalix, vars ekonomiska situation har spårat ur totalt. De har hamnat i en rejäl skuldfälla och riskerar nu att förlora både hem och barn.


Paret Ann-Louise och Micke träffades för 23 år sedan, och de båda älskar att resa. Men de reste så pass ofta att de inte hann arbeta ihop ny reskassa, och började då ta lån för att kunna fortsätta åka iväg.

Efter att ha försökt få barn i flera år utan att lyckas, blev paret familjehem och valde att adoptera. I dag har de två familjehemsbarn, ett adoptivbarn, tre hundar och två katter. Micke är borta mycket i jobbet, vilket gör att Ann-Louise får dra ett stort lass hemma. 

Ann-Louise fyller ensamheten med shopping

För att försöka fylla tomrummet av ensamhet har Ann-Louise lagt ner en stor summa på shopping. Ann-Louise blev för ett tag sedan sjukskriven på grund av utbrändhet, och hennes syster Jeanette har därför stöttat familjen ekonomiskt. 

Ann-Louise har försökt fylla tomrummet med shopping. Foto: TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg hjälper Ann-Louise och Micke i Lyxfällan 2023 

Trots att familjen har en väldigt bra inkomst har den ekonomiska biten kört ihop sig totalt. Och nu riskerar de att förlora både hem och barn. Magnus Hedberg och Lyxfällan åker därför till Kalix för att hjälpa paret. 

Ann-Louise shoppande eskalerade under perioderna när hon var sjukskriven, och Magnus Hedberg tappar hakan av alla saker i hemmet, något han menar “slår alla rekord”. Trots att de båda mår extremt dåligt över sin kraschade ekonomi, så fortsätter de köpa mer och mer prylar. 

Ann-Louise och Micke ligger efter med en rad räkningar och flera av deras skulder har hamnat hos Inkasso. Dessutom är paret oroliga över att förlora sina barn, då Socialtjänsten inte är glada över deras ekonomiska situation.  

Cecilia och Tobias köper Muminmuggar på kredit – tvingas sälja sitt hus i Lyxfällan

Paret är rädda att förlora sina barn. Foto: TV3/Lyxfällan
Mängden prylar i hemmet chockar Magnus Hedberg. Foto: TV3/Lyxfällan

Magnus Hedberg i Lyxfällan: "Jag har sällan sett något liknande"

Paret har en av de bästa inkomsterna som har förekommit i Lyxfällan-sammanhang men ändå får de inte pengarna att räcka. Deras totala inkomst ligger på 84 700 kronor i månaden, men trots det ser inte deras nuvarande budgettavla särskilt ljus ut. Under övrigt-kategorin gör paret av med 35 300 kronor i månaden, medan lånen kostar dem 57 800 kronor. Därmed går paret 40 600 kronor back varje månad. 

Lilian har miljonskulder – använde dotterns CSN-pengar: "Skäms"

Paret går 40 600 kronor back i månaden. Foto: TV3/Lyxfällan

Ann-Louise och Micke har lättvindigt tagit lån för fordon, resor och shoppande, något som oroar Magnus Hedberg. 

– Jag har sällan sett något liknande. Bara räntorna på alla dessa skulder gör att de aldrig kommer betala tillbaka, om de inte lägger om kursen helt, säger Magnus Hedberg. 

Deltagaren Ida riktar stark kritik mot Lyxfällan-experten: "Borde gått därifrån"

Ann-Louise och Micke i Kalix har 3,3 miljoner kronor i skulder

Det är hela 31 bolag som sitter och väntar på pengar från paret. Sammanlagt har Ann-Louise och Micke en enorm skuld på 3 303 012 kronor, varav 2,5 miljoner är rena konsumtionslån. Paret har alltså lagt miljonbelopp på allt från resor till leksaker och inredningsprylar.

– Vi har varit väldigt slarviga och okunniga, förklarar Ann-Louise. 

De har en skuld på 3 303 012 kronor. Foto: TV3/Lyxfällan

– Det de inte har greppat är att de är jävligt nära nu att förlora både sommarstugan och huset som är deras trygghet som familjehem. Läget är många gånger mer akut än vad de har insett, säger Magnus Hedberg. 

Vill du veta hur det går för Ann-Louise och Micke? Lyxfällan sänds på tisdagar 20.00 på Viaplay och TV3. 

/