- Foto: ANDERS WIKLUND / TT

3 steg till att alltid komma ihåg namn

Läs det här, och du kommer aldrig att glömma ett namn igen.


1. Repetera

När en person presenterar sig; repetera namnet tre gånger. Ett tips är att göra detta tyst för dig själv, om du inte vill framstå som en rätt obehaglig person.

Bildkälla

2. Associera

När någon säger sitt namn – försök då att komma på något som kan hänga ihop med namnet. Kom på något som rimmar med namnet och försök visualisera det – ju sjukare desto lättare att komma ihåg, så mesa inte med fantasin! Hjärnan kommer mycket lättare ihåg saker som kan associeras med något annat. Det är därför du alltid kommer ihåg vad någon heter om ni har samma namn, till exempel.

Bildkälla

3. Fråga

Ställ en fråga till personen direkt efter att hen har presenterat sig. Detta gör att personen kan ge dig ännu mer information att associera med namnet. Dessutom gör många misstaget att börja prata om sig själva direkt när de träffar någon ny – när man har babblat klart om sin egen business har man glömt vad personen hette.

Grattis, du är du en fullfjädrad expert på att komma ihåg namn!

Bildkälla

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du bra på att komma ihåg namn?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.