Bättre att få veta förr än senare om man blir insläppt på krogen eller inte, enligt Sam.
Bättre att få veta förr än senare om man blir insläppt på krogen eller inte, enligt Sam. - Foto: Tiktok/@skyddsam och Amir Nabizadeh/TT

Så snabbt avgör ordningsvakten om du kommer in: "Noterar detta redan när..."

Vet du hur lång tid det tar för en ordningsvakt att avgöra om du ska få komma in på krogen eller inte? Ordningsvakten Sam berättar för Nyheter24 hur tidigt ditt krogöde avgörs.


Ibland är det inte lönt att stå och vänta i evigheter i kön till krogen. Det kan till och med vara bättre att veta på förhand vad ens öde blir innan man kommer till dörren, det säger ordningsvakten Sam till Nyheter24.

Ordningsvakten avslöjar – därför kommer du inte in på krogen

Så snabbt bestämmer ordningsvakten om du får släppas in

– Om berusningen på besökaren är väldigt märkbar och vakten noterar detta redan när besökaren står i kön in till krogen, så kan vakten avgöra det direkt och från distans, säger Sam.

Han menar att besökaren sparar sig själv tid genom att få veta på förhand, istället för att bli nekad efter att ha stått och väntat i kön.

– I andra fall avgör vakten när han eller hon pratat med besökaren vid entrén, vilket kan ta allt ifrån sekunder till någon minut, fortsätter Sam.

Andra faktorer som påverkar om du kommer in

Det finns vissa personer som har svårare än andra att komma in, enligt ordningsvakten.

– Statistiskt sett skulle jag säga att det nekas fler killar än tjejer på krogen, där anledningen ligger i att killar har en tendens att uppnå en märkbar berusning oftare och i större grad än vad tjejer gör.

"Knepen" vissa använder för att bli insläppta

Sam säger att han under sin tid som ordningsvakt träffat på gäster som försökt ta sig in på flera olika sätt. Vissa har försökt med mutor.

– Det har då varit allt ifrån mutor i form av pengar, hamburgare och godis, till att man hävdat att man behövt låna toaletten akut för att sen kvarstanna inne på krogen, till klassikern att ”man känner ägaren”.

Sam finns på Tiktok under användarnamnet @Skyddsam.

Fadde: Det här ska du inte göra – om du vill komma in på krogen

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!