Fadde Darwich har många års erfarenhet som krogvakt – nu ger han sina bästa tips för att komma in på krogen.
1 av 3
Fadde Darwich har många års erfarenhet som krogvakt – nu ger han sina bästa tips för att komma in på krogen. - Foto: Svenska Dagbladet/AP
2 av 3
- Foto: AP
Fadde Darwich.
3 av 3
Fadde Darwich. - Foto: Svenska Dagbladet

Fadde: Det här ska du inte göra – om du vill komma in på krogen

Fadde Darwich: "​Här är sju tips för att underlätta att komma in på krogen ikväll."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Fadde Darwich har många års erfarenhet som krogvakt och är även nattklubbschef  på Underbara bar och Baras Imperium i Stockholm.

Här är sju tips för att underlätta att komma in på krogen ikväll.

1. Genom att förfesta innan du ger dig ut till nattklubben så riskerar du att bli nekad på grund av onykterhet. Alkoholeffekten varierar från gång till gång när du dricker. Ibland kan berusningen slå till hårdare beroende på omständigheter, det påverkar till exempel hur mycket du har ätit under dagen eller hur bra du sovit på natten. Om du förfestar, försök att dricka med måtta.

2. Stå inte och drick i kön eller utanför krogen i väntan på att få komma in. Det är väldigt restriktiv alkoholpolitik i Sverige och att stå och dricka utanför leder i de flesta fallen till att du blir nekad i dörren.

3. Stå inte och gapa och skrik hejaramsor eller försök tränga dig förbi kön. Då kan du uppfattas som stökig och räkna med att söka dig vidare till ett annat ställe.

4. Större manliga sällskap är heller inget att rekommendera. Jag har varit med om många gånger under åren att det uppstått bråk inne på ställen. Är det man mot man eller två mot en så går det att sära på bråkmakarna mycket lättare än när det är två olika gäng som ryker ihop. 

Det blir en mardröm för vakterna att hantera situationen då man känner sig underbemannad och det är svårt att skilja på vem som är vem. Då väljer man att undvika att släppa in stora grupper av killar. Om ni är en större grupp så rekommenderas att boka bord eller meddela berörd krog innan via telefon eller mail om antalet.

5. Det är alltid ett stort plus att vara "festklädd", det vill säga någorlunda finklädd och inte se ut som om du kommer direkt från snickerijobbet. Framförallt ska du undvika keps eller märken/emblem som visar vilket lag du håller på. Sånt kan vara provocerande och kan skapa onödiga konflikter, och det är inget man önskar sig från krogens sida.

6. Känner du någon som jobbar på stället du vill besöka så rekommenderar jag att kontakta honom/henne och se till att du blir uppskriven på gästlistan som de allra flesta ställena har. Det ger dig dessutom företräde i kön och kanske även att du slipper betala entréavgiften.

7. Se till att du har ett giltigt ID-kort så du kan styrka din ålder. Även om du kommer in på krogen så kan barpersonalen kräva att få se legitimation för att servera dig.

Blir du nekad i dörren så är det ingen idé att stå och tjafsa för då riskerar du att bli nekad för en lång tid framöver. Du kan istället öka dina chanser att bli insläppt nästa gång för ett visat gott omdöme. Gå hellre därifrån och sök lyckan på ett annat ställe och slipp att kanske vakna i en fyllecell på polisstationen med ångest.

Ha en trevlig helg ute i vimlet.

Fadde Darwich,
nattklubbschef på Underbara bar och Baras Imperium

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Ska du ut och festa ikväll?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.