Flera streamingjättar genomför stora förändringar under hösten 2023.
Flera streamingjättar genomför stora förändringar under hösten 2023. - Foto: Pexels & Thomas Traasdahl

Streamingjättarnas stora förändringar i höst – här är ALLT du behöver veta

Under 2023 väljer flera stora streamingtjänster att agera och paketera om sitt innehåll. Flera av dem gör även sitt för att stoppa kontodelning. Här är allt vi vet om förändringarna.


Under hösten 2023 kommer flera stora streamingjättar genomgå stora förändringar vilket kommer påverka kunderna i stor utsträckning, något Aftonbladet var först med att rapportera om. 

Här är allt vi vet än så länge om streamingtjänsternas kommande förändringar.

C More och TV4 Play

Från och med den 14 augusti omvandlades alla C More-kunder till TV4 Play-användare.  I samband med omvandlingen där man skrotar C More-plattformen kommer även nya abonnemang att införas.

TV4 Play+ (59 kronor i månaden med reklam)

TV4 Play+ Utan reklam (149 kronor i månaden)

TV4 Play+ Sport (399 kronor i månaden)

TV4 Play+ Sport Total (549 kronor i månaden)

HBO Max och Discovery+

Streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ slås ihop. Det är oklart när förändringen sker i Sverige men i USA har den redan genomförts där ett reklamfritt abonnemang kostar från 170 kronor i månaden. Man har även ändrat namnet på tjänsten som i staterna numera endast heter ”Max”. 

Disney+ 

Disney+ har beslutat att från och med den 1 november införa ett abonnemang med reklam för 59 kronor i månaden. Man tar även till åtgärder mot lösenordsdelning, vilket man vill få till på alla marknader där tjänsten finns. 

Netflix

Den klassiska streamingtjänsten Netflix har valt att stoppa lösenordsdelning. Det var i maj månad som man skickade ut ett meddelande till alla svenska kunder med informationen kring att det inte skulle vara tillåtet att dela konto längre.

Prime Video

Amazons streamingtjänst har valt att inte haka på konkurrenternas trend gällande ompaketeringar eller förbud mot kontodelning. I Sverige kostar ett abonnemang hos Prime Video 59 kronor i månaden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!