Familjen får sig en chock när de ser sitt hem i "Husköp i blindo"
Familjen får sig en chock när de ser sitt hem. - Foto: Skärmavbild/TV3/"Husköp i blindo"

Familjens besvikelse när de ser sitt nya hus: “Jättefult”

“Husköp i blindo” är programmet på TV3 där experterna har den fulla makten att köpa ett hus till deltagarna – som de aldrig sett. I veckans avsnitt får Johan och Hanna hjälp att hitta sitt drömhem, och det första intrycket är allt annat än bra.


I “Husköp i blindo” på TV3 ger par och familjer sina besparingar till programmets experter, som i sin tur ska hitta deras drömhem. Kruxet är bara att deltagarna inte har någon som helst aning om vilket hus experterna väljer att köpa till dem. Programledare för den nya satsningen är Carin da Silva

Emma och Alexander bryter ihop när de får se sitt nya hus: "Ville bara gråta"

Husköp i blindo: Johan och Hanna letar efter sitt drömhem

I det senaste avsnittet av programmet får fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic i uppdrag att köpa ett hus åt paret Johan och Hanna och deras barn Oscar och Ellen i Göteborg. 

Johan och Hanna har letat efter sitt nya hem i flera år. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

De har tidigare bott i nyproduktioner och har svårt att se potentialen i renoveringsprojekt. Familjen vill ha öppen planlösning och föredrar “ljust och fräscht”. På önskelistan står även ett bra läge och fyra sovrum, och med en budget på 8,5 miljoner kronor hoppas experterna kunna uppfylla deras önskemål. 

Chocken när de får se sitt nya hus: "Det luktar gammalt"

Experterna lyckas till slut hitta ett hus till familjen i Kyrkbacken i Göteborg, och strax därefter är det dags för dem att se sitt nya hem för första gången. Och när de tar av sig sina ögonbindlar är chocken stor. Huset är inte alls det öppna, ljusa och fräscha som familjen hade önskat.  

När ögonbindlarna åker av får familjen sig en chock. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

– Det luktar gammalt. Det kändes inte särskilt inbjudande i hallen, säger Hanna. 

Istället för stora öppna ytor möts familjen av många små rum, som alla har olika golv och tapeter. 

– Jag vill ju så gärna att de ska vara nöjda med sitt hus. Och jag får faktiskt lite ont i magen av att se dem vara så här besvikna, berättar fastighetsmäklaren Sebastian Stojanovic. 

Huset har ingen öppen planlösning. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

"Det här huset är jättefult"

När familjen får frågan vad de tycker om huset så är de eniga. De gillar nästintill ingenting av det de har sett av sitt nya hem. 

– Det här huset är jättefult, säger åttaåriga Ellen. 

Köket faller inte heller familjen på läppen. Foto: TV3/"Husköp i blindo"

Därefter är det dags för inredningsexperten Lena Nyholm att ta sig an det gedigna arbetet med att förverkliga familjens husdröm. Renoveringsbudgeten ligger på 1,37 miljoner kronor, men det är många kvadratmeter och ett stort projekt som hon ska tackla. 

Vill du veta hur det går för Johan och Hanna, och vad de tycker om sitt nya hus när det är färdigrenoverat? “Husköp i blindo” sänds på TV3 och Viaplay. 

Här kan du läsa om när paret Fredrik och Martin för första gången fick se sitt nya hem i "Husköp i blindo".

TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!