Tomas har varit med i Talang. På bilden sjunger han i Pride Park i Stockholm 2022.
Tomas har varit med i Talang. På bilden sjunger han i Pride Park i Stockholm 2022. - Foto: Ali Lorestani/Petra Lindell/TT

Bilderna du ALDRIG borde dela på ditt barn – sparas och används av pedofiler

Förskolepedagogen Tomas Kaya jobbar även som föreläsare och barnrättskämpe. På sin Instagram delar han med sig av vilka bilder som föräldrar aldrig borde dela på sina barn.


Tomas Kaya jobbar som förskolepedagog, föreläsare och barnrättskämpe. Han driver även ett Instagramkonto med över 24 000 följare där han lägger ut innehåll om barn och deras rättigheter. Han ger även råd till föräldrar om hur de kan tänka i olika situationer som rör deras barn.

Vill skydda barn från förövare

I dagarna lade Tomas ut en bild på sitt Instagramkonto där han delade med sig av vilka bilder som föräldrar absolut inte borde dela på sina barn i sociala medier.

Under inlägget står det “Här kommer ett ämne vi inte kan prata nog om i en digitaliserad värld där barn publiceras på sociala medier som rinnande vatten”.

Han menar att inlägget är extra viktigt för de föräldrar som faktiskt delar bilder på sina barn. 

“Yttrandefriheten får inte komma före barns rätt till ett privatliv.", skriver han också under inlägget.

Fyra bilder du inte borde dela på ditt barn

1. Bilder på ditt barn i blöja

För att skydda sitt barn från pedofiler och förövare menar Tomas att man bör undvika dessa typer av bilder.

2. Bilder på ditt barn i badkläder

Enligt förskolepedagogen har många förövare ett tändningsmönster på dessa typer av bilder.

3. Bilder på barnets schema eller specifika platser

Dessa typer av bilder kan göra dina barn spårbara och lättare för stalkers att hitta.

4. Bilder på barnet utan kläder

Detta material sparas och används av människor som tänder på barn.

/
Senaste nytt

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Vd: Vi vill bryta uran i Sverige

Regeringen och Sverigedemokraterna vill riva upp uranförbudet i Sverige. Ett bolag flaggar redan för att man vill bryta uran om stoppet hävs. Vi vill vara en uranproducent, säger Aura Energys vd Andrew Grove.

Dålig arbetsmiljö på jobbet? Då måste du göra det här

Att jobba övertid är inte helt ovanligt men för många kan det vara en extra börda att ha en chef eller kollega som ofta kräver fortsatt arbete även om dagen är slut. Nyheter24 har pratat med juristen på Akademikerförbundet SSR som ger sina bästa råd och tips på hur du då ska agera.

Drönare nedskjuten i Finska viken

Ryssland sköt ned en drönare i Finska viken, cirka 40 kilometer utanför S:t Petersburg, på lördagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat med hänvisning till ryska medier.

Fruktade smittor på väg – men ingen övervakar

1 timme sedan
Invasiva myggarter närmar sig Sverige – med fruktade virus som zika, dengue och nilfeber i bagaget. Men ingen har koll på var, om och när de dyker upp. De vektorburna virussjukdomarna står och knackar på dörren, men det finns inga avsatta medel för övervakning, säger myggforskare Anders Lindström.

Schweiz folkomröstar om pensioner

1 timme sedan
På söndag går Schweiz till valurnorna för att rösta om hur man ska trygga levnadsstandarden för landets åldrande befolkning.