Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Kunderna rasar på Marabous stora förändring: "Blir illamående"

Marabous chokladkakor har fått ett nytt utseende. Nu rasar kunderna på den nya "lekfulla" designen och menar att förpackningarna ser billiga och fula ut.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den stora förändringen som Marabou genomgått. Deras förpackningar har nämligen fått en markant ny design.

Kungahuset bryter med Marabou

Marabou får ny design

Förpackningarna på de olika chokladkakorna kommer från och med nu ha tydligare text och en "Made in Sweden"-märkning. Chokladkakorna kommer även få ett större "M", där designen kommer skilja sig lite beroende på chokladkakans smak. 

Chockbeskedet: Marabou gör om klassiska mjölkchokladen

 – Alla har sin Maraboufavorit, och just smaken hos varje individuell chokladkaka är någonting som vi vill lyfta fram och förstärka ytterligare. Efter arbetet med den nya designen av Marabou, som har pågått i nästan två år, är vi stolta över att äntligen få presentera det nya lekfulla utseendet, säger Helena Arver, Senior Brand Manager på Marabou i ett pressmeddelande.

Kunderna rasar på nya designen

Nu rasar kunderna på den nya designen, som har tagit två år att ta fram. Många menar att den är fruktansvärt ful och ser billig ut.

Vad är skillnaden mellan Marabou och Fazer?

I en tråd på X, tidigare Twitter, har den nya designen diskuterats vilt. Tråden har fått stor spridning med över 80 000 visningar. Och människor är inte rädda för att säga vad de tycker.

"Va i helvete är dehär för vidrig förpackning?!".

"Är det Mondelez sätt att försöka flörta sig tillbaka med Ukraina-färger?".

"Bra med ful förpackning. Mindre som köper Putinstödjare".

"Ser ut som någon billig choklad man kan köpa på Willys för 10 kr som man blir illamående av efter att ha ätit halva".

"Såg en sådan ned Daim också. Extremt fula...".


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!