Under veckan tittar vårsolen fram på flera håll.
Under veckan tittar vårsolen fram på flera håll. - Foto: Jessica Gow/TT & Vidar Ruud

Här blir det vårsol och plusgrader i helgen

Efter en lång tid med minusgrader och snöfall i stora delar av landet ser det ut att vända för en tid framöver. SMHI:s meteorolog redogör var och när solen och plusgraderna tittar fram, och var det kommer regna.


Den senaste tiden har kalla vindar blåst över stora delar av landet och snön har även fallit på flera håll. Nu stundar dock en vändning i prognosen, åtminstone för en stund.

Skidresa på sportlovet? Så kan familjen spara upp till 10 000

Vårsolen tittar fram – här blir det minusgrader

SMHI:s meteorolog Marie Staerk berättar i en intervju med Nyheter24 att temperaturerna kan ligga på plus under stora delar av dagarna framöver.

– Generellt sett, i både Götaland och Svealand, kommer temperaturerna ligga på plussidan under dagtid de kommande dagarna. På onsdagen har vi dryga fem plusgrader i Södra Götaland där det även finns solchanser. I Norrland är det däremot fortsatt minusgrader, främst nattetid.

Kör du norrut under sportlovet? Så ska du packa bilen

SMHI: Här blir det sol hela helgen

När helgen närmar sig kommer det även finnas en hel del goda solchanser, förklarar Staerk.

– Under helgen ser det ut att vara goda solchanser i både Götaland och Svealand där det finns chanser till omkring fem plusgrader. På lördag kommer dock ett lågtryck med en hel del nederbörd in från Polen och som ser ut att röra sig över Gotland. Annars finns det goda solchanser hela helgen över stora delar av fastlandet. 

Svarta listan 2024: Här är Sveriges värsta företag

Arktisk köldsmocka kan nå Sverige – SMHI: "40 minusgrader"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!