I måndags upptäcktes att fjällräven Mei mystiskt försvunnit från Skånes djurpark i Höör. Nu har hon hittats påkörd. Arkivbild på en annan fjällräv.
I måndags upptäcktes att fjällräven Mei mystiskt försvunnit från Skånes djurpark i Höör. Nu har hon hittats påkörd. Arkivbild på en annan fjällräv. - Foto: Henrik Montgomery/TT Claus Fisker /TT

Fjällräven Mei hittad påkörd – nu ska kroppen undersökas: "Ont i hjärtat"

Dagarna på rymmen tog slut i en trafikolycka för fjällräven Mei från Skånes djurpark. Nu undersöks hennes kropp i hopp om ett svar på hur hon kunde rymma.


— Det gör ont i hjärtat på oss alla, säger Anna Blinkowski, zoolog på Skånes djurpark.

Detta ska du göra om du hittar ett skadat vilt djur: "Någon form av jaktbrott"

Försvann från djurparken

Att den ettåriga fjällrävtiken var borta upptäcktes i måndags morse. På fredagsmorgonen fick djurparken larm om att hon hittats påkörd på E22 vid Gårdstånga norr om Lund.

Hur hennes rymning gick till är en gåta, eftersom hägnet där hon bodde med hannen Rex var intakt.

En hypotes är att en havsörn försökt fånga henne och då ofrivilligt hjälpt henne att rymma, eftersom havsörn hade synts i området helgen före och det är känt att havsörnar kan ge sig på fjällrävar.

Fjällräven Mei hittad påkörd

— Det vi kunde se när vi plockade upp henne är att hon dött av ha blivit påkörd, det syns tydligt. Eventuella sårskador på kroppen kommer en veterinär att gå igenom, säger Blinkowski.

Djuren som kan försvinna när klimatet blir varmare: "Problem i framtiden"

Här är djuret du INTE får ha i din lägenhet – kan ge böter

Omtyckt 4H-gård kan tvingas stänga och djuren säljas

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!