- Foto: Polisen

Kvinna åtalas för flickmord

För sju år sedan mördades en treårig flicka av sin pappa. Nu åtalas en 30-årig kvinna - pappans dåvarande flickvän - för anstiftan till mord.


VÄRNAMO. I samband med en hembygdsfest var Anna, 3, ute i skogen och plockade svamp med sin pappa. Promenaden slutade med att flickan mördades.

Obduktionen visade att hon hade fått ryggen knäckt och skador på huvud och hals.

Och pappan har sedan dess avtjänat sitt straff inom den rättspsykiatriska vården.

Nu åtalas pappans dåvarande flickvän. Polisen tror att pappan dödade Anna på uppmaning av sin nya kvinna.

Hon var misstänkt redan när mordet uppdagades, greps och förhördes, anhölls och häktades. Men hon släpptes i brist på bevis.

För en tid sedan valde pappan att för SVT Jönköpingsnytt berätta vad som hänt inför mordet 2003. Han hävdar att han var hjärntvättad - men är inte ute efter något mildare straff.

– Jag bär fortfarande ansvaret för mordet, men jag var under ett så starkt inflytande av min dåvarande flickvän. Jag var så pass nedbruten att jag inte hade kontroll över situationen, säger den morddömde pappan till SVT.

Kvinnan sitter häktad sedan 21 maj och nekar till anklagelserna.

– Hon betecknar honom som en mytoman, hennes bild av den tiden var att han ljög om allting, säger kvinnans advokat, Toni Radke, till Expressen.

Kvinnan åtalas för anstiftan till mord, men enligt åklagaren kan hon också ha gjort sig skyldig till medhjälp till mord genom att instruera pappan om hur han skulle gå tillväga för att mörda treåriga Anna.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!